Moerse Boys blijft koploper

ZUNDERT - Moerse Boys heeft zondag een aanval op de koppositie afgeslagen. Naaste belager VOC had het gemunt op de eerste plaats en arriveerde dan ook met dat doel op Akkermolen. Even leek de Rotterdamse formatie ook te slagen in die opzet, maar een Klein-Zunderts tiental sleepte een verdiend gelijkspel uit het vuur (2-2).

Op deze voetbalzondag leek er voor Moerse Boys een einde te komen aan een indrukwekkende thuisserie. Voorafgaand aan het treffen was Akkermolen al ruim een jaar lang een onneembare veste voor bezoekende formaties. Op 28 januari 2018 delfde de oranjehemden voor het laatst het onderspit voor eigen publiek, MOC’17 was destijds de boosdoener. VOC-thuis dreigde eenzelfde afloop te krijgen.

Lang was er geen vuiltje aan de lucht voor de oranjehemden. De eerste helft was er eentje zonder veel kansen. Zo aansprekend het affiche op voorhand was, zo evenwichtig was het voor rust. Beide ploegen gaven weinig weg, maar stichtte ook amper gevaar. Namens Moerse Boys was Daan nog het dichtst bij de openingstreffer.

Meeslepend

De tweede helft vertoonde vervolgens weinig gelijkenissen met de eerste drie kwartier. Het in grote getale aanwezige publiek werd plots getrakteerd op een meeslepend voetbalgevecht, waarbij Moerse Boys furieus uit de kleedkamer kwam. Was Daan direct na rust niet in staat om een steekbal van Cas om te zetten in een doelpunt, na een uur liet hij alsnog het net bollen. De nummer tien opende de score, maar Joris was evenzeer het middelpunt van de feestvreugde. De pass waarmee hij zijn ploeggenoot alleen voor de keeper zette, was fenomenaal. Daan schatte de lange pass op waarde en tikte de bal voorbij de uitstormende goalie, 1-0.

Het momentum bleef na de openingstreffer aanvankelijk bij Moerse Boys. Het was een fase waarin de thuisploeg met goed voetbal de opponent met de rug tegen de muur zette, tot groot genoegen van de Klein-Zundertse aanhang. En toen brak minuut 71 aan. Bij een van de spaarzame uitbraken van VOC na rust werd de Moerse Boys-defensie te kijk gezet. Tom kon een voorzet onvoldoende wegboksen, waarna Bart de bal met een reflex uit het doel sloeg. Dus moest de rechtsback zijn vliegensvlugge reactie bekopen met een rode prent. VOC schoot vervolgens raak vanaf de strafschopstip.

Met een man minder was Moerse Boys in het restant veroordeeld tot verdedigen. Helaas, zo’n tien minuten voor tijd kwam Moerse Boys op achterstand. Een verre pass van de bezoekers viel precies tussen de defensie en doelman Tom. Een aanvaller van VOC was er als de kippen bij om het leer achter Tom te prikken. VOC had de koppositie voor het grijpen. Toch kwam het niet zo ver.

Een geniale ingeving van Sjors leidde vlak voor tijd tot de gelijkmaker. De middenvelder kreeg wat ruimte op zo’n 25 meter van het doel. Waar iedereen rekende op een kiezelhard schot, daar koos de linkspoot voor een zuivere inspeelpass op Pim. De spits controleerde vervolgens uitstekend, waarna hij vrij voor de keeper werd gevloerd. Strafschop, oordeelde de arbiter van dienst. Daan prikte de gelijkmaker knap binnen. Niet veel later volgde het laatste fluitsignaal. Moerse Boys kwam als morele winnaar uit de strijd.

Voor de elfde wedstrijd op rij bleef Moerse Boys ongeslagen, het handhaafde zich als lijstaanvoerder. Zaterdagavond wacht de formatie van Jurgen Arnouts een wedstrijd dicht bij huis. Tegenstander is dan Rood-Wit. Aanvang 19.00 uur. [l]