Achtmaal en Wernhout delen de punten

WERNHOUT - Na een langere winterstop dan gepland werd er voor het echie in 2019 afgetrapt met de derby uit bij Achtmaal. Uit de statistieken bleek dat het sportpark aan de Buntweg Wernhout goed gezind is. De laatste Achtmaalse thuiszege in de derby dateert immers van oktober 2000.

Het erg hobbelige veld maakte verzorgd voetbal onmogelijk, de kansen waren voor beide partijen karig maar de gebruikelijke strijd en duels vergoedde dit voor de toeschouwers nog enigszins. Wernhout was in de beginfase wat sterker met als resultaat een schot van Davey dat naast de Achtmaalse goal verdween. Na een kwartier nam Achtmaal wat meer de overhand en een van richting verandert schot verdween ook buiten de palen. In de laatste tien minuten een fase waarin Wernhout dreigend was. Op aangeven van Thijs Damen dwong Mathieu de Achtmaalse keeper tot een redding, schoot Maikel een afgeslagen corner over en ging nog net voor de thee een schot van Davey naast. Na de thee kwam Achtmaal het beste uit de startblokken. In de 53e minuut ging een Achtmaalse poging nog rakelings naast. Na een uur spelen verdedigde Wernhout zwak en scoorde spits Mertens uit een voorzet van debutant Schoenmakers de openingstreffer, 1-0. Wernhout begon nu te beseffen dat er een tandje bij moest om een nederlaag af te wenden. Met een ‘lucky’ scoorde Thijs Damen in de 72e minuut de gelijkmaker, Thijs zijn voorzet viel met een boog over Achtmaal doelman Nouws in de verre bovenhoek, 1-1. In de slotfase nog een kans voor Achtmaal, maar Carlo redde op de poging van Alex Luca. Wernhout pakte nog bijna de volle buit. Doelman Nouws tikte de kopbal van Maikel over de lat en redde in de laatste minuut nog op een poging van Dion. Zo werden de punten broederlijk verdeeld.

Komende zondag komt het Roosendaalse BSC op bezoek in Wernhout. In de eerste wedstrijd van het seizoen ging Wernhout op bezoek bij BSC en liet daar toen in de blessuretijd de overwinning uit handen glippen. Gedurende het seizoen heeft BSC zich opgewerkt naar de 3e plaats op de ranglijst. Om aan te haken bij de subtop zal Wernhout de drie punten in eigen huis moeten houden.

Speler van de week

Tijdens de wedstrijd Wernhout 1-BSC 1 zal Willem Quirijnen de speler van de week zijn. Wij verzoeken de Fam. Quirijnen rond 13.15 uur op het voetbalcomplex aanwezig te zijn. [l]