Zundertse supporters in Denemarken. FOTO TRAPISTENTRAPPERS
Zundertse supporters in Denemarken. FOTO TRAPISTENTRAPPERS TT

Trappistentrappers naar WK veldrijden

WERNHOUT - Al vroeg op de zondagochtend liet de zon zich zien in het wit bevroren landschap, maar het was nog wel koud toen de wegploeg van start ging. Weer of geen weer, zo begin februari krijgen vele Trappistentrappers het voorjaar in de bol en dan zijn ze niet meer te stoppen.

Een ploeg van 23 man reed een prima winterronde met slechts één lekke band.

De plaatselijke gladheid leverde hen gelukkig geen problemen op.

Na een klein uurtje waren kou en gladheid alweer verdwenen.

Bij de veldtoertocht in Hoogstraten werden een tiental deelnemers in Trappistentrappers kleding gezien.

Die reden daar een hele aardige, leuke toertocht die opvallend genoeg helemaal niet zo nat was dan verwacht.

De meesten gingen op de fiets heen en terug en hadden daarmee al gauw zo’n tachtig kilometer op de teller.

WK in Denemarken

Dan hadden we ook nog een flink aantal clubleden die naar Bogense waren afgereisd om het WK veldrijden live mee te maken. Een niet te missen groep, uitgedost in een opvallende oranje overall met bijpassende muts die verschillende keren op TV voorbij kwam.

Niet alleen onze Zundertse deelnemers Stan en Sieben werden luidkeels aangemoedigd maar ook alle andere Nederlandse deelnemers werden vol enthousiasme naar een podiumplaats geschreeuwd.

Dat het resultaat heeft opgeleverd mag wel duidelijk zijn, twee keer goud (eindelijk gerechtigheid voor Mathieu), twee keer zilver en twee keer brons voor Nederland!

Sieben eindigde op een hele mooie vijftiende plaats en Stan werd achttiende, grote klasse!

Nieuw seizoen

Met de maand maart in zicht staat het bestuur weer voor een uitdagende klus.

Met nieuwkomer Emiel van der Meulen en de vorige week unaniem herkozen Judith van der Kloof in de gelederen kunnen zij er met volle kracht tegenaan.

Zorg voor de (reserve-)materialen, chauffeurs aangelegenheden, volgbussen, wegkapiteins, het wekelijkse programma voor de groepen, er zijn zoveel zaken die op voorhand geregeld moeten worden.

Samen met de diverse commissies zal het hen ongetwijfeld lukken om zondag 3 maart vloeiend van start te kunnen gaan voor ons wegseizoen 2019.

Programma

Zondag 10 februari staat voor de veldrijders de altijd mooie en goed verzorgde veldtoertocht van Berkenbeek Wuustwezel op de agenda, vertrek om 8.30 uur bij Van T.

Nog maar drie Winterrondes scheiden ons van het zomerseizoen, zondag de tiende wordt de eerste van die drie gereden, vertrek om 9.00 uur.

Wat onze jongste Trappertjes betreft, ook die vertrekken op deze tweede zondag van de maand om 9.00 uur bij Van T voor wat ongetwijfeld een heerlijke ochtend crossen zal worden.

Mocht het slecht weer zijn dan stellen we dit een week uit. [l]