Veel lezers wilden de kans op gratis kachelhout niet aan zich voorbij laten gaan. FOTO PIXABAY
Veel lezers wilden de kans op gratis kachelhout niet aan zich voorbij laten gaan. FOTO PIXABAY Foto: Pixabay

'Om de drie minuten een telefoontje'

ZUNDERT - Kachelhout, gratis en wel af te halen in Zundert. En dat niet alleen: netjes verpakt in hele en halve kuubskisten konden belangstellenden ook nog eens kiezen uit de soorten eiken, dennen en populier.

DOOR ADDO SPRANGERS

Het afgelopen week in de Zundertse Bode geplaatste aanbod door het Hout Klievers Comité (HKC) Zundert klonk eigenlijk als te mooi om waar te zijn. Toch wilden vele lezers het buitenkansje niet aan zich voorbij laten gaan. Ze belden dan ook massaal naar het bij de oproep vermelde telefoonnummer om hun belangstelling kenbaar te maken. Aan de lijn kregen zij echter geen vertegenwoordiger van het HKC Zundert, maar een Zundertenaar die van toeten nog blazen wist. Vanwege zijn dertigste verjaardag had zijn vriendengroep namelijk besloten om hem een poets te bakken. Met succes: de onfortuinlijke Zundertenaar werd zó vaak gebeld dat hij na enkele tientallen telefoontjes zijn toestel maar op de voicemail zette. Uiteindelijk werd hij zo'n 150 keer gebeld. Voor de vele lezers geen gratis kachelhout dus, maar voor de Zundertenaar wel een dertigste verjaardag die hij nooit meer zal vergeten.

Traditie

Het 'slachtoffer' zelf, Nick, ziet er terugblikkende de humor wel van in. Hij vertelt dat het binnen zijn vriendengroep traditie is om 'iets' te doen bij een bijzondere verjaardag. "Dan wordt er een geintje uitgehaald of wordt de tuin versierd. Ik ben de zoveelste in het rijtje. Ook mijn tuin is versierd, maar deze stunt kwam er nog bovenop. Ik zat op mijn werk in een vergadering toen ik maar gebeld en gebeld werd. Ik dacht daarom dat er misschien iets ernstigs aan de hand was, maar ik kreeg iemand aan de lijn die hout wilde komen ophalen. En dat was ook bij de volgende het geval. Het telefoonnummer dat zij hadden kwam overeen met dat van mij. Bij de eerste twintig telefoontjes kreeg ik misschien om de drie of vier minuten een telefoontje. Ook had ik een stuk of dertig voicemailberichten op mijn telefoon staan en ook nog heel wat appjes."

Zakken hout

"De Zundertse Bode wordt goed gelezen, blijkt wel. Er waren zelfs reacties uit Ulvenhout en uit België. Sommige bellers waren heel serieus en hadden soms al drie of vier keer gebeld. Het waren wat oudere mensen, dus ik heb ze maar netjes teruggebeld en uitgelegd dat er een grap met mij was uitgehaald. Dat leverde uiteenlopende reacties op. 'Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig', zei er eentje. En ook: 'De volgende kan zijn borst natmaken'. Maar door iedereen werd ik ook gefeliciteerd. De meeste mensen konden er wel om lachen. Ik ook, hoor. Je moet tegen een geintje kunnen. Zaterdagavond heb ik mijn feestje gehouden en ik heb ook veel zakken hout gekregen, haha. Eén ding is zeker: over deze stunt zal nog veel worden gesproken."[l]