Muziekproject start op basisscholen Zundert

ZUNDERT - Vanuit een gezamenlijk initiatief vanuit de Zundertse basisscholen (Spoz), Harmonie Nut en Vermaak uit Zundert en Muziekvereniging Wernhout Vooruit uit Wernhout is het muziekproject 'Windkracht 6' op de basisscholen van start gegaan.

Windkracht 6 is een educatief muziekpakket voor groep 5 in het basisonderwijs dat vorig jaar voor het eerst is geïntroduceerd en nu wegens de vele positieve reacties opnieuw wordt uitgevoerd. We wensen de groepen 5 langs deze weg alvast veel plezier met dit leuke project!

Het muziekproject loopt nog 6 weken door en in de laatste les is er een heuse instrumentencarrousel, waarbij de kinderen in kleine groepjes de diverse instrumenten uit gaan proberen.

Slotconcert

Op donderdagavond 4 april wordt om 19.00 uur het project Windkracht 6 afgesloten met een slotconcert dat plaatsvindt in het CultuurCentrum (Bij Ons….in Zundert) Molenstraat 5 te Zundert.

De leerlingen uit groep 5 presenteren zich dan samen met de leden van Koninklijke Harmonie Nut en Vermaak en laten dan zien en horen wat zij in de voorgaande weken hebben bereikt op het gebied van muziek maken.

We zijn ervan overtuigd dat u versteld zult staan wat de kinderen ten gehore zullen brengen (en dat bedoelen we dan positie). Iedereen is van harte welkom, noteer alvast de datum in je agenda.

Positieve invloed

Muziek maken is niet alleen leuk, maar het is een feit dat het ook een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Niet overtuigd? Kijk dan maar eens op de site www.muziekmaaktslim.nl.

Wij wensen de kinderen veel nut en vermaak toe de komende weken en zien u graag op 4 april bij het afsluitend concert.[l]