Moerse Boys wint streekderby

ZUNDERT - Op ’t Heike, dat de reputatie draagt een haast onneembare veste te zijn, heeft Moerse Boys zaterdagavond een ruime zege geboekt. Sportpark De Gagelrijzen, het decor van de streekderby tegen Rood-Wit, kleurde oranje. Moerse Boys temde Rood-Wit, dat na rust het zwijgen werd opgelegd en met 3-0 werd verslagen. Daarmee omzeilde de oranjehemden een lastige klif.

‘De absolute kraker van het amateurvoetbalweekeinde’, zo werd de streekderby voorafgaand op Twitter omschreven door de verslaggever van BN De Stem. De publieke belangstelling was dan ook enorm. Het fraaie hoofdveld in Sint-Willebrord werd omringd door honderden supporters, die een enerverende wedstrijd tussen twee dorpsclubs kregen voorgeschoteld. Het was een aangename voetbalavond, gekenmerkt door strijd en passie.

Met Rood-Wit trof Moerse Boys een tegenstander die speelde met het mes tussen de tanden. De grenzen van het toelaatbare opzoekend, soms wellicht een tikkeltje erover. Met name vóór rust wist De Moer geen raad met het energieke spel.

Doelpunt?

Dat het bij de rust nog doelpuntloos was, mocht een klein wonder heten. Het tempo was bij vlagen moordend en kansen waren er in overvloede. In minuut vijf leek de openingstreffer te vallen. Mitchel kopte richting doel en het had er alle schijn van dat zijn inzet pas achter de doellijn werd weggewerkt. De arbiter oordeelde anders. In het vervolg knokte Rood-Wit zich in de wedstrijd. Diverse keren werd de thuisploeg gevaarlijk, zonder succes. Moerse Boys haalde zodoende zonder kleerscheuren de rust.

Terwijl DJ Jantje in de bomvolle kantine zorgde voor de muzikale omlijsting, vielen in de Klein-Zundertse kleedkamer ongetwijfeld enkele harde woorden. Het moest anders na rust. Dat besef was er ook bij de spelers, zo bleek. Direct vanaf de aftrap werd de thuisploeg bij de keel gegrepen. Pim was net niet op tijd om een steekbal langs de uitstormende doelman te tikken. Diezelfde doelman redde even later ternauwernood op een kiezelhard schot van Cas. De corner die volgde werd door Mitchel op de lat gekopt. Moerse Boys tapte na rust duidelijk uit een ander vaatje.

Toch had Rood-Wit zomaar op voorsprong kunnen komen. Jaimy de Visser, ex-Moerse Boys, werkte een gevaarlijke voorzet voorlangs. Zo’n twintig minuten voor tijd brak Leroy vervolgens de ban. Dat de openingstreffer voortkwam uit een hoekschop, was niet eens zo verrassend. Het hele seizoen al zijn de hoekschoppen van de oranje-witten levensgevaarlijk. Ditmaal trapte Sjors het leer perfect in de doelmond. De goalie tastte mis bij de eerste paal, waarna Leroy de bal over de lijn frommelde.

In het vervolg dreigde een hete slotfase voor Moerse Boys. Rood-Wit ging nog wat fysieker spelen en trachtte op die manier de gelijkmaker te forceren. Toen Tom bij een hoekschop hard werd geraakt, volgde een kort opstootje. De kaarten bleven op zak, een doelpunt van de thuisploeg bleef uit.

High fives

In de slotfase liep Moerse Boys uit naar een voorsprong die wellicht niet helemaal een juiste weerspiegeling was van het spelbeeld. Eerst vergrootte Sjors de marge, na uitstekend voorwerk van Daan, in de slotseconde bepaalde Mitchel de eindstand op 0-3. Hij kopte een afgemeten voorzet van Sjors binnen en snelde langs de lange zijde, high fives uitdelend aan de oranje-witte supporters.

Rood-Wit-uit was op voorhand aangemerkt als een lastig obstakel. Die voorspelling bleek terecht, maar toch was ook dit obstakel niet onoverkomelijk voor Moerse Boys. Moerse Boys blijft koploper, ook na een heet avondje ’t Heike. [l]