Achtmaal gaat nat geregend en zonder punten terug over het Hollands Diep

ACHTMAAL - Het regende weer afgelastingen, maar vier wedstrijden konden doorgaan, maar omdat GSC/ODS ook beschikt over een kunstgras veld konden we daar naar uitwijken.

De wedstrijd begon tam. Weinig echt uitgespeelde kansen. De supporters die de lange reis hadden gewaagd en dapper de regen trotseerden moesten het in het begin van de wedstrijd doen met wat afstandsschoten van de thuisploeg. Achtmaal kon daar pas laat in de eerste helft iets tegenoverstellen met een serie corners. Een hard ingeschoten vrije trap van Stijn vloog in de hoek van de keeper binnen. Echt lang konden we echter niet genieten. Na een overtreding op zo’n 20 meter van het doel weet GSC/ODS de daarvoor gegeven vrije trap knap over de muur in de bovenhoek te plaatsen.

Het rustsignaal is eens een welkom fluitsignaal van de prominent aanwezige scheidsrechter. De wedstrijd is pas later aangevangen en dus ook de tweede helft begint daardoor een kwartier later. Ook dat is in het begin vooral aftasten. Achtmaal is het eerst gevaarlijk met een vrije trap die net naast gaat, maar een communicatiefoutje leidt de 2-1 van GSC/ODS in. Een scherpe voorzet van de zijkant wordt binnen gekopt. Achtmaal probeert vervolgens wel het initiatief te pakken, maar de wedstrijd ligt vaak stil om echt aan voetballen toe te komen. 20 minuten voor tijd weet GSC/ODS uit een vrije trap die bij hun spits voor zijn voeten en door hem wordt binnen getikt, de wedstrijd op slot te gooien. Althans als, na goed doorzetten van Erik, de inzet van de, voor Dave ingevallen Alex, niet door de keeper tot corner was verwerkt. Daarna kon Achtmaal niet echt meer een vuist maken. Zelfs niet met de inbreng van Janno en Niek van Ooijen voor Stijn en Michael. Al met al een natte, vervelende middag, zonder resultaat.

Volgende week thuis tegen Noordhoek maar iets recht proberen te zetten. Het staat allemaal nog redelijk dicht op elkaar, maar punten pakken is in deze fase van het seizoen o zo belangrijk.