Leuk fietsen op het motorcrosscircuit.
Leuk fietsen op het motorcrosscircuit. gvg

Trappistentrappers gaan een week later van start

WERNHOUT - Het kan verkeren, de voorspellingen voor zondagochtend waren dusdanig beroerd dat velen al op de voorhand besloten hadden niet te fietsen. Er was volop regen beloofd, maar wat denk je? De hele ochtend geen drup gevallen, iedereen weer droog op het thuishonk aangekomen. Wie kun je nou tegenwoordig nog vertrouwen?

Zelfs wegkapiteins zijn soms aan vakantie toe en zo kwam afgelopen zondag die zware taak op de schouders van waarnemend winterwegkapitein Woestenberg terecht. Onder zijn toeziend oog reed een groep van elf renners een prima probleemloze winterronde. Met deze keer allemaal deelnemers uit de B groep lag het tempo wel iets hoger dan anders en dat terwijl er toch behoorlijk veel wind stond. Een ambachtelijke koffiekoek bij aankomst bracht de energie snel weer op peil.
In de bossen rondom Wuustwezel had je minder last van de wind, alleen op sommige vlakke stukken was het soms stoempen geblazen. Een prachtige toertocht hadden ze georganiseerd de leerkrachten van school Berkenbeek, ruim 43 km glibberen en glijden over modderpaadjes afgewisseld door hele mooie technische parcoursen en vlakke stukken wind op maar soms ook lekker wind mee. Met name het balanceren over spekgladde randjes rond een E10 put bracht wel wat risico met zich mee, menig minder begaafd mtb-er koos dan ook voor een veiligere weg of stapte af op de kritieke punten. Je kreeg het er warm van maar dat kan wel angstzweet geweest zijn. Motorcrosscircuit Molenbergen was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt bij deze toertocht. Ze hadden zeker wat meer deelnemers verdiend in Berkenbeek.

Goed opgelost
Waarom zou je met een spandoek helemaal verloren in een mensenmassa gaan rondlopen als je de kant en klare oplossing voor de milieuproblemen zelf in de hand hebt: ga fietsen! Geen CO2 uitstoot, geen file, goed voor gezondheid en conditie en nog geldbesparend op de koop toe.
Waar kun je nu beter gaan fietsen dan bij de Trappistentrappers? In maart gaan we weer van start op de weg en dat is een uitgelezen kans om eens één of meerdere keren op proef mee te rijden. Met vijf verschillende snelheidsgroepen is er altijd wel eentje die bij jou past. Zondag 10 maart gaan we om 9.00 uur van start bij café van T in Wernhout, kom gerust langs en fiets vrijblijvend mee. Op www.trappistentrappers.nl vindt je alle informatie over onze vereniging.

Mededelingen
Het bestuur heeft besloten om de start van het wegseizoen een week uit te stellen in verband met Carnaval. De eerste clubrit is dan op 10 maart. Dit betekent dus een extra Winterronde op Carnavalszondag 3 maart voor diegenen die hier nog toe in staat zijn.
Maandagavond 25 februari is er een bijeenkomst van wegkapiteins en chauffeurs ter voorbereiding van het nieuwe wegseizoen. Bij Café van T, aanvang 20.00 uur.
In verband met de bar slechte voorspelling voor zondag werd de crossochtend van onze kleinste Trappertjes een week uitgesteld. Met prima weer in het verschiet gaat het volgende week zondag 17 februari wel gewoon door.
Het jaarprogramma van 2019 staat intussen op de website, de leden krijgen een bericht hierover.

Programma
Op zondag 17 februari staat opnieuw slechts één veldtoertocht op het programma en dat is in Kalmthout bij de fa Briton aan de Molenbaan 125.

Onze veldrijdersgroep vertrekt om 8.30 uur.

De wegploeg gaat proberen de conditie nog wat op te vijzelen met een Winterronde, zij vertrekken om 9.00 uur vanuit Wernhout.[l]