Eis van achttien jaar cel in moordzaak Wernhout

WERNHOUT - De officier van justitie heeft maandag in de rechtbank in Breda achttien jaar cel geƫist tegen de man die vorig jaar in Wernhout zijn partner om het leven bracht. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van moord met voorbedachten rade.

DOOR ADDO SPRANGERS

De 46-jarige Ingrid van Elsacker uit Wernhout werd op 25 maart van dit jaar met een snoer gewurgd, zo blijkt uit politieonderzoek. Daarnaast werden op het lichaam van het slachtoffer dertien steekwonden aangetroffen.

Bekentenis

Verdachte Herman M. bekende in september reeds dat hij zijn partner heeft omgebracht. Voor een deel echter is nog altijd onduidelijk hoe alles is gegaan. De verdachte zelf beweert zich dit ook niet te kunnen herinneren. De 48-jarige man werd in maart vorig jaar aangehouden op verdenking van moord of doodslag op zijn echtgenote na de vondst van haar stoffelijk overschot en in beperkingen opgesloten.

Onderzoek

In de nacht van zaterdag 24 maart op zondag 25 maart trof de politie het lichaam van de vrouw aan in een woning aan de Julianalaan in Wernhout. Zij bleek door een misdrijf om het leven gekomen. Na de vondst van het slachtoffer vond er door een rechercheteam grootschalig onderzoek in en rond de woning plaats. Hierbij werden meerdere sporen veiliggesteld.

Opschudding

Lange tijd was onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning. Ook het motief is nog altijd onduidelijk. De gebeurtenis zorgde voor veel opschudding in het kleine dorp Wernhout. Buurtbewoners reageerden vol ongeloof. In de woning aan de Julianalaan zou een echtpaar met twee tieners wonen, een jongen en een meisje. Buurtbewoners spreken van een normaal gezin dat ook betrokken was bij het verenigingsleven.

Over twee weken volgt de uitspraak.[l]