Ger van Haaren met echtgenote Betty (uiterst links) en dochters Chantal (rechts) en Jacqueline. FOTO ADDO SPRANGERS
Ger van Haaren met echtgenote Betty (uiterst links) en dochters Chantal (rechts) en Jacqueline. FOTO ADDO SPRANGERS Foto: Addo Sprangers

Koninklijk lintje voor Ger van Haaren

ZUNDERT - Ger van Haaren heeft donderdagmiddag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Leny Poppe-de Looff van de Gemeente Zundert. Van Haaren mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.

DOOR ADDO SPRANGERS

Tijdens zijn afscheid als bestuurslid bouwkundige zaken bij de parochie van de Heilige Trudo in Zundert kwam tot grote verrassing van Van Haaren de burgemeester langs om hem het Koninklijke lintje te bezorgen vanwege zijn jarenlange verdiensten voor de lokale samenleving. En dat is niet de enige verrassing, want naast parochiemedewerkers en -vrijwilligers blijkt ook zijn familie deze middag massaal te zijn uitgerukt om getuige te zijn van de uitreiking van het Koninklijk lintje. Onder hen zijn echtgenote Betty, dochters Chantal en Jacqueline met partners en zijn kleinkinderen Rachel, Lorenzo en Giovanni."Ook uw overleden kleinzoon Délano is in gedachten bij ons", zo voegt de burgemeester hieraan toe.

Bouwkundig advies

Zij memoreert onder andere de vrijwilligerswerkzaamheden van Ger van Haaren voor de parochie, waar hij sinds 1990 actief is. Zo brengt hij adviezen uit over bouwkundige vraagstukken. Onder zijn supervisie wordt er- onder meer op basis van aanbevelingen van de Monumentenwacht - onderhoud aan de parochiële gebouwen uitgevoerd, zodat de gebouwen in goede staat verkeren. Daarnaast heeft Van Haaren er mede voor gezorgd dat er een parochiecentrum in de pastorie is ontstaan door het creëren van een eigen verdieping voor pastoor Hans van Geel.

Begraafplaats

Verder adviseerde Ger van Haaren in de plannen rondom de herinrichting van de Molenstraat. "Kerk en pastorie zijn hierdoor prominent onderdeel van de straat", weet burgemeester Leny Poppe-de Looff. Tevens coördineert hij het onderhoud en vernieuwing van de begraafplaats Heilige Trudo. Dit laatste wordt door de vrijwilligers van de werkgroep onderhoud begraafplaats zeer gewaardeerd, zo blijkt uit de woorden van de burgemeester.

KBO Klein Zundert

Bij de KBO Klein Zundert is Ger van Haaren vanaf het begin tot het eind betrokken geweest bij de verbouwing en uitbreiding van ouderencentrum Levenslust. Bovendien helpt hij ouderen om langer thuis te wonen door te adviseren en het plaatsen van diverse hulpmiddelen in huis, zoals beugels en verlichting in badkamers.

Gemeenteraad

'Last but not least' is Van Haaren eveneens bekend door zijn politieke activiteiten voor VVD Zundert. "Ik heb u goed leren kennen als lid van de gemeenteraad in de periode 2008 tot 2010 en in de periode 2012 tot 2014. Wat ik zo bijzonder vind, is dat u zich ook na uw pensioen vakinhoudelijk bent blijven inzetten. Daar zit niet alleen een passie voor het vak achter die past bij Zundert en bij u als Amsterdammer", zo verwijst de burgemeester nog even naar Van Haarens afkomst.[l]