Moerse Boys doet goede zaken

ZUNDERT - Moerse Boys heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de top van de eerste klasse. Tegen GLZ Delfshaven revancheerde het zich voor de nederlaag eerder dit seizoen (2-1), terwijl concurrenten VOC (gelijkspel) en DHC (nederlaag) punten morsten.

Voorafgaand aan Delfshaven-thuis werd Daan gehuldigd voor zijn 250ste wedstrijd. De nummer tien ontving een bronzen schoen uit handen van voorzitter Anton. Mooie woorden vielen hem ten deel. De spotlights waren voorafgaand aan het duel dus gericht op Daan, maar tijdens het treffen eiste een andere Van den Broek de hoofdrol op.
Pas achttien jaar, de kleinste man van het veld, maar o zo belangrijk. Cas voetbalt met branie, maakt slim gebruik van zijn lichaam en heeft een haast fluwelen balbehandeling. Op deze zonnige zondag etaleerde de tiener zijn klasse.

Kracht

De hoofdrol van Cas bewees de kracht van het huidige Moerse Boys. Klein-Zunderts trots leunt niet meer op de kwaliteiten van één bepaalde speler. Is het niet Cas, dan is het wel Pim, Daan, Leroy of een van de anderen die de oranje-witten de weg wijst. Met Delfshaven had het vlaggenschip deze middag nog een rekening te vereffenen. Eerder dit seizoen, tijdens de tweede speelronde, werd op het veld van de Rotterdamse formatie immers een nederlaag geleden. Het is tot dusver de enige verliespartij van het seizoen. Voor eigen publiek nam Moerse Boys op gepaste wijze revanche. Vanzelf ging het echter niet. Waar vóór de winterstop meer dan eens een goede eerste helft voldoende bleek voor het volle pond, daar neemt Moerse Boys na de winterstop vaak pas na de rust afstand van de opponent. In het eerste bedrijf hield het niet over. Behoudens een mogelijkheid voor Rik bleven kansen uit. Een potentiële kans voor Delfshaven werd op heldhaftige wijze onschadelijk gemaakt door Leroy.

Initiatief

In het tweede bedrijf was Moerse Boys plots tot meer in staat. Nadat Tom een fraai boogballetje onder de lat vandaan haalde, pakte de thuisploeg het initiatief. Cas stond symbool voor de ontwikkeling die zijn ploeg in negentig minuten doormaakte. Hij dribbelde naar hartenlust, vrij van druk of spanning. Een doelpoging van de kleine middenvelder zeilde nipt over de lat.

Moerse Boys domineerde, Delfshaven scoorde. Bij een vlijmscherpe counter was de linkervleugelspeler van de bezoekers alles en iedereen te snel af. Zijn voorzet werd vervolgens via de lat binnen gewerkt. Moerse Boys op achterstand, maar niet in paniek. De gelijkmaker volgde snel. Daan legde de bal klaar voor Cas, die het leer schitterend in de verre kruising krulde.
In de open slotfase die volgde maakte Moerse Boys het meeste aanspraak op de zege. Conditioneel troefde het de Rotterdamse tegenstander af, resulterend in wéér een belangrijke, late treffer. Voor de vierde wedstrijd op rij waren de oranjehemden trefzeker in de laatste vijf minuten. Ditmaal leverde dat de volle buit op. Mitchel, koud in het veld, kreeg de bal met een uiterste krachtsinspanning bij Marvin, wiens voorzet door topschutter Pim tot doelpunt werd gepromoveerd. Weer stelde De Moer de zege veilig in de late slotfase.

Een ovationeel applaus viel de spelers ten deel na het laatste fluitsignaal, de supporters op de banken. Het bericht dat zowel VOC als DHC punten morste, werd met gejuich ontvangen. In de week dat Moerse Boys zijn titelaspiraties uitsprak in BN De Stem, deed het uitstekende zaken. Het sprookje lijkt haast eindeloos. Tot zondag, thuis tegen Spartaan 20. [l]