VVR verliest van Terneuzen

RIJSBERGEN - Met een door blessures en zieken geteisterde selectie vertrokken we op zondag 17 februari voor de uitwedstrijd naar Terneuzen. Terneuzen pakt vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief. Met goed positiespel en veel positiewisselingen op het middenveld wordt VVR onder druk gezet.

In de 5e minuut levert matig uitverdedigen van VVR door het centrum balbezit op voor Terneuzen. Direct wordt de spits ingespeeld in de 16 meter van VVR en deze schiet vanuit de draai in de verre hoek raak, 1-0. Na 9 minuten een snelle uitbraak van Terneuzen over links, waarna de bal over Bram op het dak van het doel wordt gelobd. In de 21e minuut wederom een vlot lopende aanval van Terneuzen over de linkerflank. Deze keer eindigt deze met een schot voorlangs. Na 26 minuten wordt een vrije trap voor VVR bij de tweede paal weggewerkt en belandt in de voeten van Joris. Deze wordt onbesuisd neergehaald door een verdediger van Terneuzen, waardoor de scheidsrechter de bal op de stip legt. De penalty wordt door Stef Daemen hard binnen geschoten, 1-1. Terneuzen lijkt heel even van slag te zijn na de gelijkmaker, maar pakt al snel de draad weer op. In de 32e minuut levert dit wederom een voorsprong op. Er wordt niet goed ingegrepen door de VVR-verdediging bij een snel uitgevoerde aanval van Terneuzen over links. De bal wordt bij de tweede paal gelegd, waarna een vrijstaande speler hard binnen schiet, 2-1. In de 37e minuut een corner voor VVR. Deze wordt door Stef bij de eerste paal net over gekopt in de verre hoek. Een minuut later een vrije trap voor Terneuzen halverwege de helft van VVR. Hieruit volgt een snelle combinatie door het centrum van de VVR-verdediging en eindigt met een schot over het VVR-doel. De rust wordt bereikt met een 2-1 stand.

VVR pakt de tweede helft de zaken energieker aan. Duels worden weer gewonnen en de wedstrijd raakt hierdoor meer in evenwicht. Een kwartier na de rust komt Terneuzen met 10 man te staan na een pittige overtreding. In de 62e minuut een vrije trap voor VVR op 20 meter van het doel van Terneuzen. Deze wordt via de muur net naast geschoten. Na 76 minuten een goed lopende aanval van VVR over de linkerflank. Er wordt echter niet daadkrachtig genoeg gehandeld, waardoor een kans verloren gaat. In de 78e minuut een snelle counter van Terneuzen over de rechterflank. De bal wordt bij de tweede paal gelegd, maar net naast gekopt door de vrijstaande spits. Na 85 minuten eindigt een aanval van VVR over links met een crossbal op Jolan. Zijn voorzet wordt door Robert voorlangs gekopt. In de tegenaanval van Terneuzen wordt de bal vanaf de achterlijn terug gelegd op de penaltystip, maar hoog over geschoten. In de 90e minuut een aanval van VVR over rechts. De voorzet van Jolan wordt bij de tweede paal net naast gekopt door Joris. In de 4e minuut van de blessuretijd de laatste mogelijkheid voor VVR. Een vrije trap vanaf de middenlijn wordt, in de 16-meter van Terneuzen, door Robert gecontroleerd en vanuit de draai via de lat over geschoten. Zo eindigt de wedstrijd in een 2-1 nederlaag voor VVR.