Onderweg een bandje wisselen.
Onderweg een bandje wisselen. FL

Top weekend voor Trappistentrappers

WERNHOUT - Ongekend mooi voorjaarsweer zorgde voor topdrukte op de zondagmorgen, en het seizoen is nog niet eens begonnen. Als dit een voorbode is gaan we een fantastische fietsseizoen tegemoet.

Zoveel deelnemers leverde een onvoorziene situatie op, met meer dan 70 renners voor de Winterronde was het nodig om in drie groepen te rijden. Omdat er slechts twee volgbussen gereserveerd waren vertrok de eerste groep zonder volgbus, en juist in deze groep werd lek gereden. Ter plekke repareren was de enige optie en dus werd er geduldig gewacht tot het bandje gewisseld was waarna de rit vervolgd kon worden. Het werd een stevige rit van 109 km over de Oesterdam en dan over de brug bij Vossemeer weer terug richting Wernhout. De snelheid loog er niet om met ruim 36 km in het uur. De tweede groep reed een gewone Oesterdamrit van een kleine 100 km, met een volgbus en een aangenaam hoog tempo van bijna 34 km per uur.
Groep drie dan reed de reguliere Winterronde, eveneens met volgbus en een prima gemiddelde snelheid tegen 31 km per uur. De snelheden zijn natuurlijk van ondergeschikt belang maar het geeft wel een indicatie, als er half februari al zo goed gefietst word is dat toch wel positief, een teken dat de meesten afgelopen winterperiode conditioneel in ieder geval goed zijn doorgekomen. Diegenen voor wie het wat hoog gegrepen was kunnen zich troosten met de gedachte dat de seizoensstart een week is uitgesteld, een week extra om te trainen dus.
Een tiental leden maakte van de prachtige weersomstandigheden gebruik om één van de laatste veldtoertochten van dit seizoen te rijden, in Kalmthout. De heenreis op de fiets leverde wat lichte navigatieproblemen op maar de rit zelf verliep prima op het snelle en droge parcours, wat een verschil met vorige week. De terugreis op de fiets ging beter, in één streep naar Wernhout.

Training
Ook zaterdag meldde zich al een onverwacht groot aantal Trappistentrappers voor de trainingsrit ter voorbereiding van de Ronde van Vlaanderen. Met 25 leden werd een 108 km lang rondje Hilvarenbeek gereden. Tel daarbij een vijftal dames die zaterdagochtend een Oesterdamrit reden en al die Trappistentrappers die zaterdag en zondag op eigen gelegenheid op pad gingen dan kunnen we met recht spreken van een top-fietsweekend.

Programma
Zondag 24 februari staan twee veldtoertochten op het programma, in Wildert en in Oosterhout. Onze veldrijdersgroep vertrekt om 8.30 uur bij café van T.
Met zulke prachtige vooruitzichten zou aanstaande zondag opnieuw een uitschieter kunnen worden maar deze keer zijn we voorbereid. De wegrenners vertrekken om 9.00 uur, ongeacht het aantal groepen en hun bestemming, voor volgbussen wordt gezorgd.[l]