Rijs Mar's Mee in het
Aopelaand

RIJSBERGEN - Komend weekend is het zo ver, carnaval in het Aopelaand gaat weer van start. Dus Rijs Mar’s Mee in ons mooie Aopelaand, en wat staat ons allemaal te wachtend komend weekend op deze reis:

Vrijdag

De carnavalsviering op de basisschool is traditioneel weer de opening van het carnaval met de kleine Aopkes. Deze viering wordt voorafgegaan met het wakker maken van Gaopke door middel van de Lawaaioptocht. In de avond worden nog verschillende Carnavalsbals bezocht waaronder het Colabal bij VVR en het carnavalsfeest op Amarant. Daarna zal om 20:30 de inmiddels traditionele Carnavalsdienst weer gehouden worden in de St Bavokerk. In deze leutige dienst zal op gepaste wijze het carnaval ingeluid worden.

Zaterdag

Carnavalszaterdag is natuurlijk de dag van de kinderoptocht. Vanaf 13:00 zal deze grote bonte stoet van de toekomst vertrekken vanaf het Kennedyplein richting het dorp, bij het Lindekensplein zal deze stoet ontvangen worden door de prins en zijn gevolg waarna de stoet verder gaat richting de Koutershof. Bij de Koutershof zal tijdens de gezellige kindermiddag ook de prijsuitreiking van de kinderoptocht zijn. Op de zaterdagavond zal omstreeks 20:41 de officiële opening van de carnaval zijn op het Lindekensplein, hierbij is dan ook iedereen uitgenodigd. Hierna zal er als vanouds genoeg vertier zijn in alle cafés, ben erbij in het Aopelaand.

Zondag

De grote dag in het Aopelaand, de Dag van de Grote Optocht. Vanaf half 2 zal de optocht vertrekken en door de Gommersstraat, Julianastraat, Antwerpseweg naar de St Bavostraat rijden. Met de open dag van afgelopen maand bleken de creaties er al goed uit te zien, maar wat zal het uiteindelijke resultaat geworden zijn? Mis het niet, maar wees erbij. Naast de wagens zullen er nog vele grote groepen, kleine groepen, individuelen en kapellen met de grote optocht meedoen die zeker met hun inzet en creativiteit niet onderdoen aan de wagens.

Al met al zal de spanning richting de prijsuitreiking ’s avonds in de Harmoniezaal snel stijgen want hier worden de prijzen voor de verschillende categorieën bekend gemaakt.

Maandag

Op maandag gaat het roer om, dit jaar maakt de bekende kluunmiddag plaatst voor het CarnavalsFest. De middag start om 12:00 uur op het tentoonstellingsterrein met gratis Schnaps waar een aantal mooie groepsfoto’s met de carnavalswagens gemaakt zullen worden door fotograaf en drone. Onder leiding van muziek wordt om 13:00 uur vertrokken naar Café Ut Krisje. In de tent bij Café Ut Krisje staan de tafels en banken klaar en wordt het bier getapt in pullen, hier gaat het feest tot in de avond door. Tussen 13:00 en 15:00 uur kun je genieten van een lekker katerontbijt. Voor de kinderen zijn er gratis poffertjes, een springkussen en een hoop leutige activiteiten. De nieuwe hofdames hebben een verrassing voor de kinderen in petto. Rond de klok van 15:30 uur worden de prijzen uitgereikt in de straat- en huisversierwedstrijd. Je bent van harte welkom! Het tentoonstellingsterrein op het Kennedyplein is de hele maandag open, zo kun je de inspanningen van de bouwclubs nog eens komen bewonderen. In deze grote wagens zit meer detail verstopt dan je op het eerste oog ziet, dus loop even langs. In de avond zijn er verschillende activiteiten in de cafés en enkele buurtfeesten, dus ook dan hoef je in het Aopelaand niet thuis te zitten.

Dinsdag

Dat iedereen in ons mooie Aopelaand goed carnaval kan vieren blijkt wel weer op de dinsdag waar onze reis verder gaat richting het Rijserf voor het jaarlijks carnavalsfeest aldaar. Daarna is het weer tijd voor het bezoek aan verschillende feesten in het Aopelaand en omgeving, voordat ’s avonds de afsluitende activiteiten plaats gaan vinden. Voor de kinderen is er vanaf 19:00 de gezellige lampionnen optocht die zal starten en finishen bij de Koutershof. En om omstreeks elf over elf zal de officiële sluiting zijn op het Lindekensplein met ook de bekendmaking van het motto voor 2020.

Al met al wensen wij iedereen een geweldige en gezellige carnaval toe en zeggen we Rijs Mar’s Mee door ons Aopelaand. [l]