Vastenmaaltijd in pastorie van Zundert

ZUNDERT - Met een Oecumenische viering in de Sint Bavokerk werd onlangs de Oecumene in de Gemeente Zundert nieuw leven in geblazen. Pastoor Hans van Geel en Dominee André Vlieger gingen in deze goed bezochte viering voor.

Er wordt nu gewerkt aan de voorbereiding van een gezamenlijke Vastenmaaltijd op maandag 11 maart, van 18.00 tot 19.30 uur, in de Pastorie van de Trudoparochie, Molenstraat 9, in Zundert. Met Aswoensdag, op 6 maart, begint voor de Christenen de Vastentijd, een periode van 40 dagen op wegen naar Pasen. Een periode van soberheid, voorbereiding en bezinning op weg naar de Goede Week. Deze week begint met Palmzondag en gaat via Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag naar Pasen, waarop de Verrijzenis van Jezus Christus gevierd wordt.
De maaltijd die men gaat houden zal dan ook een sobere zijn met aan het eind een bezinningsmoment. Het gaat vooral om ontmoeten. U kunt zich aanmelden via het mailadres van Diaken Richard Peters: mgpeters@home.nl en van Diaken Jan van Steenoven: jan.vansteenoven@kpnplanet.nl. [l]