Afbeelding

Samen Sterk presteert fantastisch op springwedstrijd

RIJSBERGEN - Afgelopen zaterdag vond de Regiowedstrijd in Lage Zwaluwe plaats voor de Springselectie A en 16+ groep. Voor de 2 teams van de Springselectie A was deze wedstrijd in de ochtend.

Het team C8-12 jaar bestond uit Djosh, Lola, Ise, Linsey, Alexia, Ellen, Fleur, Ilse en Debby. Zij mochten deze ochtend beginnen op het onderdeel trampoline pegases. Een deel van dit team zit pas sinds december in de Springselectie A en was het dus extra spannend voor hun om een eerste wedstrijd te mogen springen, en ook nog eens hele moeilijke sprongen.

Trainingen

Tijdens de trainingen ging het nog niet altijd even goed, maar wat hebben de meiden enorm goed hun best gedaan tijdens de wedstrijd. Ze waren enorm gemotiveerd waardoor zelfs alle spreidovers lukte! Ise sprong zelfs de hurkover er overheen terwijl dit tijdens de training nog niet was gelukt. Wat zijn wij trots op jullie meiden! De meiden zijn hier op een mooie 6de plaats geëindigd (van de 8 teams die meededen, dus super knap voor de eerste keer). Vervolgens was het onderdeel trampoline aan de beurt. Hier hebben de meiden mooi hoog gesprongen, zelfs de salto van Djosh was gelukt. Hier en daar kon het wat netter, maar hier kunnen we nog voor trainen. Op dit onderdeel zijn ze op een knappe 5de plaats geëindigd. Hierna was het de beurt aan het oudste team.

Team C

Het team C 10-16 jaar bestond uit Jannie, Floor, Jitske, Marije, Floortje, Millie en Myrthe. Helaas was Jannie ziek en hebben de andere meiden extra hard hun best moeten doen. Zij begonnen hun wedstrijd op het onderdeel trampoline. Hier hebben de meiden super netjes geturnd, zo hadden wij het in de training nog nooit gezien, dit werd ook nog eens beloond met een 1ste plaats met maar liefst 20 punten en een promotie naar een hoger niveau. Vervolgens was het onderdeel airtumbling aan de beurt. Dit vinden sommige meiden nog wat moeilijk, maar ze hebben ook hier goed hun best gedaan, hier en daar miste ze wat spanning waardoor ze helaas buiten de prijzen vielen. Ze zijn op dit onderdeel geëindigd op een mooie 5de plaats. Dit team sloot hun wedstrijd af op het toestel trampoline pegases. Ze hebben hier mooie sprongen laten zien, helaas ging het af en toe wat mis waardoor ze wat aftrek kregen, ondanks deze kleine foutjes hebben ze een knappe 2de plaats behaald.

Eerste plaats

De 16+groep mocht zowel in de ochtend als in de middag aan de wedstrijd deelnemen. In de ochtend startte zij met het onderdeel airtumbling, waar zij een score van 19,25 behaalden en daarmee een mooie 1e plaats behaalden. Vervolgens was het onderdeel trampoline aan de beurt, waar zij allen nette salto’s sprongen en alleen sommige wat extra stapjes naar achteren zetten met de streksalto 1½ draai, wat ook een erg moeilijke sprong is. Al met al wederom een 1e plaats met een mooie score van 19,85, waardoor ze helaas net niet promoveerde. Het laatste onderdeel was trampoline pegasus, waar de meiden 9 sprongen op het sprongformulier hadden staan, wat er maar 8 hadden moeten zijn. Gelukkig improviseerde de meiden zelf en hebben ze uiteindelijk 8 sprongen laten zien. Femke vergat nog even te groeten tussendoor, maar maakte dat helemaal goed halverwege haar aanloop en sprong daarna ook nog een hele mooie overslag. Op dit onderdeel belanden de dames tevens op de 1e plaats.

Trots

Een mooie dag voor Samen Sterk Rijsbergen. Meiden jullie hebben het super goed gedaan, de trainsters zijn trots op jullie, en voor een aantal meiden van de springselectie A, veel succes met trainen voor het NK in juni. [l]