Achtmaal zonder punten tegen Gesta

ACHTMAAL - Na een strak doelpunt van de pupil van Gesta, kunnen we 5 minuutjes later in een zonnig Galder beginnen aan de wedstrijd. De winnaar van vanmiddag kan bij winst een paar plekken stijgen in de middenmoot van onze competitie.

De wedstrijd begint rustig. Wat kleine plaagstootjes over en weer, maar tot echt uitgespeelde kansen komt het niet. Beide ploegen verdedigen solide en het is dan zoeken naar openingen. Verder dan wat schoten van afstand komen beide ploegen de eerste 20 minuten niet. Achtmaal probeert een aantal malen Dave weg te sturen, maar Gesta weet dat gevaar goed te neutraliseren. Al moet een verdediger van Gesta dit wel een keer doen ten koste van een gele kaart. De daarop volgende vrije trap, genomen door Alex, beland via de muur over de achterlijn en levert helaas enkel een corner op.

Een paar minuten later wordt, een wat onbesuisde, tackle, overigens wel netjes op de bal door de scheids bestraft met een gele prent voor Alex. Enkele minuten later wordt Dave weer diep gestuurd op de rechterflank en weet hij, tussen een verdediger en de keeper van Gesta, nog net met zijn grote teen, de bal een laatste zetje te geven waardoor deze tergend langzaam het doel in hobbelt. Hoewel er wat kleine kansjes over en weer zijn geweest, zeker geen onverdiende voorsprong. Het spel golft zo nog wat op en neer tot een speler van Gesta weliswaar wordt geraakt door Alex, maar waarvoor een tweede gele kaart en dus rood wellicht een zware sanctie is. Zeker omdat de speler van Gesta, na het slaken van een oerkreet van de pijn, na het zien van de sanctie van de scheids, toch weer wel snel en wonderbaarlijk genezen is.

Gesta voert, met een man meer, meteen de druk een beetje open weet nog voor het rustsignaal de aansluitingstreffer te maken. Helemaal vervelend wordt het als bij de 2 paal een voorzet door Gesta ook nog wordt binnengekopt en we met een 2-1 achterstand de rust in moeten. In de rust wordt geprobeerd om de numerieke minderheid om te zetten in eenopstelling waarmee we op zoek kunnen naar de aansluiting, maar waarmee we toch Gesta op kunnen vangen en ze het scoren weten te beletten. Jesper is leeg, nadat hij de dagen tevoren ziek is geweest en wordt gewisseld voor Lars Dictus. Door de gewijzigde opstelling staat Dave alleen in de punt met constant 2 en soms zelfs 3 verdedigers rond hem heen. Als hij dan toch een keer weet te ontsnappen gooit een polletje roet in het eten. Net als hij uit wil halen maakt de bal een vreemde stuiter en kan hij de bal niet echt raken. Als Gesta vervolgens de aanval zoekt hebben zij meer geluk. Via, via, rolt de bal over de doellijn. 3-1. De hoop is even vervlogen. Een dubbele wissel, met 2 frisse aanvallers, kan dan misschien toch uitkomst bieden. Een verschil van 2 doelpunten, met een man minder, blijkt echter onoverbrugbaar. Achtmaal probeert wel, maar kan geen vuist maken. Gesta kan eigenlijk simpel controleren en zo de wedstrijd uitspelen. Het spreekwoordelijke kantelpunt van deze middag was de rode kaart. De 2 snelle doelpunten erna, net voor de rust, deden ons de das om en de derde goal was de definitieve beslissing. Een wedstrijd van de voetbalclichés, zonder punten voor Achtmaal.