Slechte wedstrijd voor Wernhout levert toch één punt op

WERNHOUT - In de thuiswedstrijd tegen DIOZ uit Zegge kwam een ondermaats Wernhout niet verder dan een gelijkspel. De beginfase met veel druk naar voor was van de thuisploeg nog redelijk en binnen twee minuten schoot Mathieu uit een voorzet van Thijs Damen over.

Na een minuutje of tien zakte het niveau van de thuisploeg flink en leed Wernhout onnodig veel balverlies en speelde zo DIOZ in de kaart. De Zeggenaren konden zo hun spel spelen, met lange halen, snel thuis. De gasten werden voornamelijk gevaarlijk uit dode spelsituaties maar zonder dat Wernhout-doelman Carlo echt in de problemen kwam. Na ruim twintig minuten een mooi afstandschot van Marvin dat werd gepareerd door de doelman uit Zegge. Wernhout hielp DIOZ met knullig balverlies in de opbouw dat werd afgestraft aan een voorsprong, 0-1. Hierna bleek Wernhout nog niet goed wakker te zijn en werd er binnen een paar minuten wederom balverlies geleden vlak voor de Wernhoutse zestien en kwam de Wernhout goed weg dat de schade niet groter werd. Na de thee kwam Wernhout toch iets beter voor de dag en maakte Mathieu uit een voorzet van Bram gelijk, 1-1. Na de gelijkmaker speelde Wernhout de beste fase in de wedstrijd en verzuimde het om op voorsprong te komen. Mathieu met een assist op René die de lat trof en kort hierna nog een schot van Marvin dat over ging. In de slotfase trok DIOZ de wedstrijd iets meer naar zich toe en had Wernhout twee keer geluk dat de lat en de paal een handje hielpen en zo werd de puntendeling een feit. De eerstvolgende wedstrijd staat over 14 dagen op het programma, uit bij GESTA. De ploeg uit Galder werd thuis nog op een nederlaag getrakteerd en zal dus uit zijn op revanche. Wernhout zal in elk geval beter voor de dag moeten komen dan tegen DIOZ om aanspraak te kunnen maken op 3 punten tegen GESTA.