Het is goed fietsen op een droog en snel parcours.
Het is goed fietsen op een droog en snel parcours. Eddy Heijnen

Laatste winterronde voor Trappistentrappers

WERNHOUT - De ‘Winterronde’ fietsen, klinkt toch wat vreemd bij 15 graden met volop zon en een heerlijk zomers gevoel. Maar niemand die er wakker van ligt, we maken graag en volop gebruik van deze uitzonderlijke omstandigheden.

Opnieuw was het een drukte van jewelste bij café van T op de vroege zondagochtend die trouwens best nog koud begon. Deze keer stonden drie chauffeurs met hun volgbus paraat om de renners bij te staan en dat was niets teveel. De snelste groep vertrok met 20 man voor een Oesterdamrit van ruim 97 km. Over de snelheid zullen we het niet hebben maar er werd in ieder geval niet getutterd, wel heel sociaal gefietst, alle groepsleden konden goed mee over. Groep twee reed met 16 man een iets kortere versie van de Oesterdamrit. Noch een gebroken spaak noch een enkeling met slaapgebrek hadden een negatieve invloed op het verloop van deze prima rit.

Winterronde
Groep drie reed de enige echte Winterronde, 76 mooie kilometers en dat met een groep van 25 renners. Naast deze groepsactiviteiten werden minstens 25 Trappistentrappers gesignaleerd die solo of in kleine groepjes aan hun conditie werkten en dat is niet voor niets, slechts één zondag scheidt ons van het nieuwe wegseizoen. Ook de veldrijders hadden er nogal zin in. Met 12 man reden ze op de fiets naar Wildert om daar een toertocht te rijden op een droog en daardoor snel parcours. Ruim 78 km hadden ze op de teller toen ze net voor het middaguur weer terug in Wernhout stonden, ondanks die ene lekke band. De animo voor de zaterdagmiddag trainingsronde neemt nog steeds toe, 28 renners gingen van start voor een RVV training, met dank aan het prachtige lenteweer.

Rituitzetters
De dames en heren rituitzetters die op de eerste zondagen van het wegseizoen die eer te beurt valt zijn hiervan via email op de hoogte gebracht. Van hen wordt verwacht om kort tevoren hun rit vóór te rijden (te verkennen) om lastige, onverwachte situaties tijdens de zondagsritten zoveel mogelijk te voorkomen. Dit verkennen geldt natuurlijk het gehele seizoen voor alle rituitzetters, óók voor de hele lange ritten, hoe moeilijk dat soms ook is. Een rit rijden op de navigatie levert bijna altijd problemen op en dat is niet de bedoeling met een hele fietsgroep en volgbus achter je. Mocht je verhinderd zijn als rituitzetter zorg dan zelf tijdig (met de nadruk op zelf en tijdig) voor een plaatsvervanger.

Programma met Carnaval
Zondag 3 maart, Carnaval of niet, gefietst wordt er in ieder geval. Daar zijn Trappistentrappers vrij nuchter in. De wegploeg vertrekt voor de allerlaatste keer dit seizoen voor de Winterronde. Als altijd om 9.00 uur bij café van T in Wernhout. Liefhebbers voor een veldtoertocht kunnen in Kalmthout terecht bij de Heidestoempers, zij vertrekken om 8.30 uur. [l]