Teleurstellende nederlaag VVR

RIJSBERGEN - Op zondag 24 februari stond de thuiswedstrijd tegen SC Gastel op het programma.

VVR begint zeer slap aan de wedstrijd en komt in de 4e minuut al op achterstand. Vanaf het middenveld kan te gemakkelijk de spits ingespeeld worden die in de 16-meter vanuit de draai in de verre hoek raak schiet, 0-1. In de 6e minuut lijkt VVR op gelijke hoogte te komen als de keeper van Gastel bij een indraaiende corner van Yoran onder de bal door gaat en Stef van Nispen de bal over de doellijn werkt. De scheidsrechter heeft echter een overtreding geconstateerd. Vervolgens ontspant zich op het moeilijk bespeelbare veld een half uur zeer matig voetbal van beide zijde waarbij veel balverlies wordt geleden en de kansen schaars zijn. Na 31 minuten een goede actie van Yoran over de linker flank. Zijn voorzet bij de 2e paal wordt niet op waarde geschat door Jolan. Enkele minuten later een vrije trap voor VVR op 18 meter van het doel, welke door Stef ruim over wordt geschoten. In de 36e minuut een crossbal van Joris op Yoran in de diepte. Yoran kan de bal over de uitkomende keeper spelen, maar deze wordt daarna uitverdedigd door een Gastel-speler. De rust wordt zodoende bereikt met een 0-1 stand.

De tweede helft pakt VVR de zaken energieker aan. Er is meer drive in het team en Gastel wordt onder druk gezet. In de 47e minuut wordt een vrije trap voor VVR bij de 2e paal tot corner verwerkt. Na 49 minuten een diepe bal van Joris achter de verdediging van Gastel. Yoran is eerder bij de bal dan de keeper en lobt deze over hem heen. De bal stuit echter via de binnen kant van de paal terug in de handen van de keeper. In de 52e minuut een actie van Yoran over de linkerflank. Zijn voorzet wordt bij de 1e paal onschadelijk gemaakt door de keeper van Gastel. Na 71 minuten een vrije trap voor VVR op 20 meter van het doel van Gastel. Hassan schiet de bal hard langs de muur, maar de keeper weet met een prima reflex de bal uit de verre hoek te tikken. Uit de daarop volgende corner wordt door een Gastel-speler hands gemaakt, maar dit wordt over het hoofd gezien door de scheidsrechter. In de 79e minuut wederom een handsbal door een Gastel-speler in de eigen 16-meter en ditmaal legt de scheidsrechter de bal wel op de stip. De door Hassan inschoten penalty wordt echter door de keeper gestopt. In de laatste 10 minuten probeert VVR nog de gelijkmaker te forceren. Er ontstaan een paar hachelijke situaties voor het doel van Gastel, maar de bal kan steeds niet over de lijn gewerkt worden. In blessuretijd nog een laatste doelpoging van Hassan. Zijn vrije trap wordt gestopt door de keeper van Gastel. De wedstrijd eindigt zo in een teleurstellende 0-1 nederlaag.