Schaken in het gevang

ZUNDERT - Samen met acht Belgische schakers zijn zeven leden van de Raadsheer uitgenodigd om te gaan schaken in de gevangenis van Wortel. Zoiets overkomt je niet gauw, dus de animo was groot om hieraan deel te nemen.

De cake met daarin de vijl werd maar thuisgelaten. Alle metalen werden verbannen. Zelfs de Belgische wafel mocht niet mee naar binnen. Na een grondige check werden we toegelaten tot de bezoekersruimte en werden de gevangenen binnengelaten. Na de kennismaking vormden zich tweetallen om een wedstrijdje te spelen. Het tempo en het niveau waren hoog! Er waren hele goede schakers bij, we moesten ons beste beentje voorzetten. Er was een gevangene die dacht dat hij ging dammen, maar hij heeft vast iets opgestoken van het schaakspel!

Er was ook wat tijd tussendoor om een praatje te maken en er was gezorgd voor een hapje en drankje. Om 20.00 uur moest iedere bezoeker het pand verlaten hebben.

Jammer dat ze niet een returnwedstrijd kunnen komen spelen! Het was een speciale ervaring, zeker leuk om een keer mee te maken![l]