De repetities van De Gelaarsde Kat zijn in volle gang.
De repetities van De Gelaarsde Kat zijn in volle gang. Eefje Damen

Hé-Cabaret en Basickx samen in De Gelaarsde Kat

ZUNDERT - Soms moet je uit je comfortzone durven te stappen om tot hele mooie nieuwe dingen te komen. Dat is precies wat de spelers van Hé-Cabaret & Theatergroep dit jaar deden. Dat leverde weer een spetterende samenwerking op met de dansers van Basickx.

“Vorig seizoen is het idee ontstaan om wat meer samenwerking met andere groepen te gaan zoeken,” vertelt regisseur Lars van Hassel. “Omdat dat gezellig is, we zijn als theatergezelschap misschien toch soms wat een einzelgänger, en omdat we niet overal in uitblinken”. Dus kregen de spelers van Hé-Cabaret een aantal workshops voorgeschoteld, waaronder eentje in beweging door Marleen Hendrickx van Basickx. Naar aanleiding hiervan werd besloten om te vragen of Basickx misschien ook mee wilde doen met de voorstelling. “Dat past heel goed, omdat het een jeugdvoorstelling is”, aldus Lars. De dansers zagen dit ook wel zitten!

Negen dansers

“We werden gevraagd om vier dansen te doen”, legt Marleen uit. “Die zijn heel verschillend, zo is er een kattendans, maar ook een grote moderne dans”. Lars: “Er is een speciaal script gemaakt waarin staat waar een dans gewenst was. Ook de liedjes zijn meteen gemaild zodra deze af waren”.

De aanpak van Basickx hierin is bijzonder te noemen. “We zijn met negen dansers gaan repeteren, maar in de voorstellingen zijn er steeds maar vier te zien, de samenstelling wisselt iedere avond”, vertelt Marleen. “De dansers moeten dus alle rollen kunnen dansen. Omdat ik er zelf niet bij ben, is iedere avond een van die vier de dance captain en verantwoordelijk voor alle dansers”.

Op donderdag 28 februari kwamen de 2 groepen voor het eerst bij elkaar om samen te repeteren en dat beviel erg goed. Tot aan de première op 15 maart wordt er nog gefinetuned zodat spelers en dansers helemaal op elkaar zijn afgestemd. Benieuwd naar het resultaat? Reserveer dan nu je kaartjes!

Informatie

Hé-Cabaret & Theatergroep speelt De Gelaarsde Kat op 15, 16, 17, 22, 23 en 24 maart in CultuurCentrum Zundert. Meer informatie vind je op www.he-cabaret.nl, www.cczundert.nl en op onze Facebookpagina.[l]