Oranje vlaggetje valt goed op.
Oranje vlaggetje valt goed op. gvg

Trappistentrappers wegseizoen gaat van start

WERNHOUT - Na zonneschijn komt regen, je weet dat het altijd zo gaat en toch valt het tegen. Van de euforie van de afgelopen weken was zondagochtend weinig meer over. Met Carnaval, veel wind en regen moet je niet op een grote opkomst rekenen, knap dat er toch nog enkelen waren.

Het gekkengetal elf is onlosmakelijk met Carnaval verbonden, het kan dan ook geen toeval zijn dat de wegploeg precies op Carnavalszondag met elf man haar laatste Winterronde rijdt. Door en door nat kwamen ze terug in Wernhout, meer nog door het opspattende water van hun voorganger dan van de regen zelf. Aan volgbussen was geen gebrek, twee konden onverrichter zake weer naar huis.
Ook de veldrijders reden hun laatste toertocht van dit seizoen. Met acht personen gingen zij in Kalmthout van start, over inmiddels bekend grondgebied maar de route juist andersom dan vorige keer. De regen had zijn uitwerking niet gemist, weliswaar niet overdreven nat maar wel flink glibberen en glijden op z’n tijd. Heen met collectief vervoer, de terugweg legden sommigen op de fiets af.

Verbeeten Challenge
Zondag 7 april, samen sportief tegen kanker. Net als vorig jaar gaat de opbrengst van de Verbeeten Challenge 2019 naar een project ter verbetering van behandeling van vrouwen met borstkanker. Vanzelfsprekend rekenen we ook dit jaar weer op deelname van een hele grote groep Trappistentrappers. Inschrijven kun je nu al, hoe je dat doet lees je in de email die alle leden intussen hebben ontvangen. Informatie over de Challenge vindt je op www.trappistentrappers.nl/evenementen maar ook op de Verbeeten website natuurlijk.

Geruchten
Dat onze wegkapiteins een belangrijke rol spelen tijdens de zondagsritten mag duidelijk zijn. Dat zijn immers de mensen die leiding geven aan een groep, die anderen uit de wind zetten als het nodig is, die achterblijvers terug bij de groep brengen, die pijlsnel naar voren rijden als de groep uiteen dreigt te vallen, die corrigerend optreden als dat wenselijk is en de kop overnemen als het allemaal te zwaar wordt. Om in de groep duidelijk te maken wie nu precies de wegkapiteins zijn zou men hen een duidelijk herkenningsteken willen geven, eventueel in de vorm van een opvallend oranje vlaggetje. Of dit vlaggetje goed zichtbaar bovenop de helm wordt geplaatst of op een stokje aan de achterzijde van de fiets wordt gemonteerd zou nog een puntje van discussie kunnen zijn. Maar nogmaals: het is van horen zeggen, het zijn geruchten, niet bevestigd. Mogelijk kan dit aanlokkelijke vooruitzicht echter wel aanleiding zijn voor leden om zich alsnog voor de functie van wegkapitein aan te melden, er zijn namelijk nog enkele vacatures. Goede fietsvaardigheid is een pré, sollicitanten op basis van hun natuurlijk overgewicht zullen waarschijnlijk wel snel afvallen.

Nieuw seizoen
Zondag 10 maart gaat voor de Trappistentrappers het nieuwe wegseizoen definitief van start. Alle vijf de groepen vertrekken dan om 9.00 uur bij café van T in Wernhout. In alfabetische volgorde en met voldoende tussenruimte zodat ook de chauffeurs goed overzicht behouden. Omdat het de tweede zondag van de maand is vertrekken ook de allerkleinste Trappertjes om 9.00 uur voor een leuke en sportieve fietsochtend in de Krochten.[l]