Levend schaakspel

ZUNDERT - Schaakvereniging de Raadsheer bestaat 75 jaar: dat vraagt om extra aandacht en activiteiten! Daarom werd afgelopen vrijdag de film "Lang leve de koningin" vertoond voor de Zundertse jeugd. Toen de kinderen aankwamen, stonden er schaakborden klaar en daar werd meteen al druk gebruik van gemaakt!

In de film leert het meisje Sara op een wel erg leuke manier schaken! Ze krijgt hulp van de koningin van een schitterend schaakspel! Het spel wordt door de koningin bedacht om de koning van zijn oorlogsplannen af te houden. Hij verveelt zich en wil de koning van het naburige land verslaan. Iedereen in het paleis mag meespelen: de paarden, de soldaten, de torens, de raadsheer en hofdame. Door samenwerking van de stukken kun je zomaar de koning van een ander "land" verslaan zonder dat er doden vallen. De ene keer verlies je en de andere keer win je. Mooi! Ondanks tegenwerking van en haar onpedagogische leerkracht mag ze toch meedoen aan een schaaksimultaan waarbij ze mag spelen tegen een grootmeester, die haar eigen vader blijkt te zijn. Eind goed, al goed! Erg onderhoudend, zeker de moeite waard! Zelfs de kleine bezoekers zaten ademloos de film uit! Voor de kinderen was de film gratis, in de pauze was er ranja en popcorn, zoals het in een echte film hoort! Na afloop was er een toepasselijk aandenken: een sleutelhanger in de vorm van een loper van het schaakspel.

Wil je ook een keer komen schaken bij deze bloeiende, actieve vereniging? Neem dan contact op met Inge Oostvogels via www.sv-deraadsheer.nl. Ook volwassenen zijn van harte welkom! [l]