De Tina Turners van Achtmaal.
De Tina Turners van Achtmaal. Anita van Nispen

Agmaols Cabaret verrast

ACHTMAAL - De jubileum uitvoering van het Agmaols Cabaret, dat dit jaar hun 44 jarig jubileum viert en dus voor de 45e keer (zo is het toch hè gasten van de camping) voor drie volle zalen heeft opgetreden, is voorbij gevlogen.

Het publiek heeft kunnen genieten van een gevarieerd programma dat vol verrassingen bleek te zitten. Er kwam wel een hele vreemde pepermolen op tafel bij de mystery guest, blijken onze ingeburgerde medelanders heel wat slimmer dan de campinggasten dachten, kan het wel héél hard waaien in het MFA en staat er zomaar een buitenstaander op het podium.

Leuk waren de interviews met bekende Agmaolers waarbij hun gevraagd werd naar hun reacties op het aanstaande vertrek van onze Burgemeester. Dat de antwoorden niet geheel strookten met de vragen leverde hilarische reacties op. Het lied dat 'Piet' voor zijn Leny zong, riep bij een aantal bezoekers een weggepinkt traantje op.

Het was goed opletten om het 'kroospje van weeuwsnitje en de deven zwergen' goed te kunnen volgen, weten we allemaal dat Suske in de Pastoor de Bakkerstraat woont en dat het Agmaols dialect helemaal niet zo moeilijk blijkt te zijn.

Tina Turner heeft op haar oude dag een bezoek gebracht en vier van haar grote hits ten gehore gebracht, wat een charisma en een prachtig lichaam heeft ze toch. Natuurlijk kwam ook haar private dancer Bowie op het toneel.

Dat de toiletgangers met hun hoge nood voor de deuren stonden te trappelen maakte geen indruk op de toiletjuffrouw. Haar toiletten moesten eerst 'spik en span' zijn. Het MFA zal verheugd zijn.

Tijdens het slotlied bedankte het Agmaols Cabaret hun bezoekers voor hun gulle lach, het spontane klappen en hopen ze na de lente, de zomer, de herfst en de winter opnieuw weer voor hen te mogen spelen. Graag tot volgend jaar![l]