Programma Jaarvergadering KBO Kring Zundert

ZUNDERT - Donderdag 21 maart houdt KBO Kring Zundert haar jaarvergadering in de Rijserf in Rijsbergen.

Het kringbestuur heeft er deze keer voor gekozen om een deel van de vergadering in de beslotenheid van de vereniging te doen. Het andere deel wordt in openheid voor belangstellende gehouden. Dit onder voorwaarde dat niet meer mensen worden toegelaten dan er zitplaatsen beschikbaar zijn.

Het besloten deel betreft de bestuurlijke zaken waarvoor de kring zijn verantwoordelijkheid heeft. Dat gaat deels over de belangenbehartiging voor senioren en de bestuurlijke verantwoording daarvan.

Pensioenstelsel ter discussie

Na de pauze, dat zal zijn rond 11.00 uur, begint het openbare stuk. Rob de Brouwer is uitgenodigd voor een lezing met zijn visie over ons pensioenstelsel. Deze lezing heeft als titel 'Onhoudbaar of onverwoestbaar?'.

Hij vraagt zich af of het echt zo erg is gesteld met ons pensioen zoals de berichtgeving doet vermoeden. Krijgen onze kinderen geen of een te laag pensioen omdat wij senioren, nu meer willen. Ze hebben toch altijd gezegd dat het geld wat we spaarden voor onze oude dag was, is dat nu niet meer? Speelt de geldontwaarding daarin een rol of de vergrijzing een bedreiging voor onze economie? Op al deze vragen geeft Rob de Brouwer een geargumenteerd antwoord.

De vraag die dan overblijft is dan of er politiek draagvlak is voor deze uitgangspunten, kunnen we toch gerust gaan slapen.

Bijeenkomst bijwonen

Als belangenbehartiger willen we graag een bredere groep mensen bereiken en stellen u in de gelegenheid deze bijeenkomst bij te wonen vanaf 11.00 uur in de Rijserf in Rijsbergen.

Voor dit gedeelte is aanmelden noodzakelijk omdat moeten weten hoeveel plaatsen er nodig zijn.

Aanmelden kan telefonisch bij de secretaris van Kring Zundert Jan Aarts, tel. 06-48673905 of bij de voorzitter Jos Hereijgers tel 06-51426438. Aanmelden kan tot daags voor de vergadering, woensdag 20 maart.[l]