Gelijkspel kost Moerse Boys koppositie

ZUNDERT - Moerse Boys is er zondag niet in geslaagd om drie punten mee te nemen uit Den Haag. Op bezoek bij het in goede vorm verkerende VUC bleef het steken op een 1-1-gelijkspel. De puntendeling was al met al een juiste weerspiegeling van het wedstrijdbeeld. Wie vooraf een blik wierp op het digitale wedstrijdformulier van VUC – Moerse Boys, zag daar een opvallende naam. Niet bij de 22 basisspelers, niet bij de reserves, maar bij het arbitrale trio.

Scheidsrechter deze middag was immers voormalig toparbiter Roelof Luinge. Hij floot honderden wedstrijden in het betaalde voetbal, werd meermaals uitgeroepen tot beste scheidsrechter van het land en floot diverse duels over de landsgrenzen.

Overigens had Luinge een betrekkelijk eenvoudige middag. Op sportpark Het Kleine Loo van VUC ontspon zich immers een open, attractief, maar bovenal sportief schouwspel.

Vorm

Met VUC trof Moerse Boys deze middag een opponent die in uitstekende vorm stak. Van de acht laatste wedstrijden won de Haagse formatie er zeven. Uitgerekend die ene verliespartij, twee weken geleden tegen GLZ Delfshaven, leverde De Moer een periodetitel op. Voorafgaand aan de confrontatie bezette de gastheer, eveneens een promovendus, de vierde plaats.In de openingsfase onderstreepte VUC de vorm waarin het verkeerde. Met de wind in de rug was de thuisploeg tot twee keer toe uit een standaardsituatie dichtbij een doelpunt. Moerse Boys, dat Daan miste vanwege een knieblessure, ontsnapte in die fase aan een achterstand en groeide vervolgens in de wedstrijd. Voetballend namen de oranjehemden het initiatief. Kansen waren er voor Pim, maar het dichtstbij een doelpunt was Joris. Bij afwezigheid Daan posteerde de aanvoerder zich achter de bal bij een kansrijke vrije trap. Diens sierlijke doelpoging teisterde de lat, waarna Rens de rebound naast kopte.

Slordig

In een open wedstrijd bleven doelpunten vóór rust uit. De hoop leefde dat Moerse Boys in de tweede helft, met de wind in de rug, de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Dat trachtten de oranje-witten ook zeer zeker, maar te vaak werd goed combinatiespel afgewisseld met slordige passes. Via Cas en Pim was Moerse Boys dichtbij het eerste doelpunt, maar eerstgenoemde vond de doelman op zijn weg, terwijl de inzet van Pim van de lijn werd gehaald door een verdediger.Vervolgens brak VUC aan de overzijde de ban. Een scherpe, afgemeten voorzet vanaf rechts kon bij de tweede paal eenvoudig worden omgezet in een doelpunt. De achterstand paste in een opvallende trend na de winterstop. Want evenals tegen VELO, VOC en GLZ Delfshaven kwam de koploper in de tweede helft op achterstand. De voorgaande keren werd een nederlaag voorkomen. Daarin slaagde Moerse Boys ook vanmiddag.

Nood

Op momenten dat de nood wat betreft het maken van doelpunten het hoogst is, wordt steevast een beroep gedaan op Mitchel. De supersub verhuisde onlangs naar Flevoland en kan daardoor doordeweeks niet meer trainen in Klein-Zundert. Wel maakt hij het seizoen af bij het eerste elftal. Als invaller was hij in Den Haag wederom goud waard. Met enig fortuin ontving hij de bal van Pim, waarna de bonkige spits met links de keeper kansloos liet. Daarmee bepaalde Mitchel de eindstand op 1-1, een uitslag waar beide ploegen mee konden leven. Zondag wacht de ploeg van Jurgen Arnouts een thuiswedstrijd tegen CVV Zwervers. Tot dan! [l]