De sponsorbingo leverde duizend euro op voor Jeugdwerk Zundert.
De sponsorbingo leverde duizend euro op voor Jeugdwerk Zundert.

Succesvolle sponsorbingo in Nonnekeshof

ZUNDERT - Afgelopen vrijdagavond was het gezellig druk in Pluspunt Nonnekenshof in Zundert. De ruim zeventig aanwezigen genoten van een sponsorbingo. En dat alles uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Er is €1000,- verzameld! Dit bedrag komt geheel ten goede van Jeugdwerk Zundert.

De prijzen vielen zeer goed in de smaak. Twee vrijwilligers van het Pluspunt zijn twee dagen lang op pad geweest naar ondernemers in Zundert voor de bingoprijzen. Zij kwamen met geweldige cadeaus terug. Ook Zundertenaren (inclusief bewoners van Nonnekshof) gaven giften.

Hangjeugd in Zundert
"Jongeren willen een Playground in Zundert" aldus Hakim Bouazzati en Thomas Frankhuijzen. Beiden zijn jongerenwerkers bij Surplus welzijn. Playground, speelcourt, sportieve ontmoetingsplek of hoe je het ook noemt. Het is een plek waar jeugd in de open lucht kan voetballen en basketballen. Waar jeugd elkaar kan ontmoeten om nieuwe initiatieven te ontplooien. Een plek waar buren geen last hebben van lawaai, rommel of zelfs schade.
Een playground verhoogt de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel in de wijk De Berk en in het centrum. Er is eenvoudig toezicht vanwege de open structuur en zichtlijnen.

Duurzaam en positief
Jeugd wil anderen niet tot last zijn. Een eigen Playground helpt hierbij. Bovendien is het een extra stimulans om vaker te bewegen in de buitenlucht. Ook komt het skateveldje bij de St. Annaschool dan weer vrij voor de jongsten. Kortom, de jongerenwerkgroep Zundert kiest voor een duurzame en positieve oplossing. Het realiseren van een Playground kost echter veel geld. De sponsorbingo in Pluspunt Nonnekeshof levert alvast een mooie bijdrage op. [l]