Moerse Boys laat vele kansen onbenut

ZUNDERT - Moerse Boys heeft zondag even duur als onnodig puntenverlies geleden tegen CVV Zwervers. Op het eigen Akkermolen reeg het de kansen aaneen, was het oppermachtig, maar verzuimde het om de suprematie uit te drukken in de score. De karrenvracht aan missers brak Moerse Boys op. Ternauwernood werd nog een gelijkspel uit het vuur gesleept: 1-1.

Dat Moerse Boys na ruim anderhalf uur voetbal niet als winnaar van het veld stapte, had het vooral aan zichzelf te wijten. Al had het maar een fractie van de gecreëerde kansen benut, dan was er deze middag waarschijnlijk sprake geweest van een comfortabele overwinning. Het verzilveren van mogelijkheden bleek echter een lastige opgave en laat dat nu net het belangrijkste onderdeel van het voetbal zijn. De doelman van CVV Zwervers was deze middag haast onpasseerbaar. Hij verdiende een groot compliment.

Positiviteit

Zwervers-thuis was zo’n wedstrijd dat het eens niet de goede kant opviel voor Moerse Boys. Al maanden achtereen heerst er positiviteit rond het Klein-Zundertse vlaggenschip. Het kampioenschap van vorig seizoen wordt dit voetbaljaar opgevolgd door een nieuwe titeljacht. Ook als het voetballend een keer niet vlotjes gaat, trekken de oranjehemden vaak toch aan het langste eind. Het moment dat Moerse Boys eens de minst fortuinlijke partij zou zijn, kwam met de week dichterbij. Vandaag was het zover.

Mocht de formatie van trainer Jurgen Arnouts de wedstrijd van vandaag honderd keer spelen, dan wint het waarschijnlijk 99 keer. Het zegt alles over het overwicht van de oranje-witten, die het nog moesten stellen zonder de geblesseerde Daan. In de openingsfase zocht Moerse Boys geduldig naar ruimtes in de Zwervers-defensie, maar toen de hiaten eenmaal waren gevonden, regende het kansen. Onder meer Pim, Marvin en Bart beproefden het geluk, maar treffers bleven uit. Vlak voor rust was Rik het dichtstbij de openingstreffer, maar diens inzet werd ternauwernood voor de doellijn weggewerkt.

Als je zelf niet scoort…

Ook na rust domineerde Moerse Boys, dat vrolijk door ging met het stichten van gevaar. Pim miste het benodigde fortuin in de afronding, hetzelfde gold voor Marvin. Rens kopte rakelings voorlangs. En Zwervers? Dat kwam, evenals in de eerste helft, amper van de eigen helft af. Toch kwamen de bezoekers volledig tegen de verhouding in op voorsprong. Want als je hem zelf niet maakt… Bij een van de weinige momenten waarbij Zwervers het Klein-Zundertse strafschopgebied betrad, beroerde Leroy de bal ongelukkig met de hand. De toegekende strafschop werd koelbloedig binnen geschoten.

Wat Moerse Boys ook probeerde, een doelpunt maken leek deze middag een onmogelijke opgave. De eerste thuisnederlaag sinds januari 2018 leek in de maak. Juist toen de moed de oranjehemden in de schoenen zakte, bracht Mitchel verlossing. De aanvaller, binnen de lijnen gekomen voor Rens, kopte een afgemeten vrije trap van Sjors onberispelijk raak. Vervolgens had Moerse Boys nog een handvol minuten om de ommekeer compleet te maken. Met een man meer – Zwervers incasseerde vlak voor de gelijkmaker een rode prent – zocht De Moer naar het winnende doelpunt. Zover kwam het echter niet. Een miraculeuze ontsnapping als uit bij VELO bleek een brug te ver.

Moerse Boys droop na het laatste fluitsignaal af. Ondanks de late treffer van Mitchel overheerste teleurstelling in het Klein-Zundertse kamp. Afgaande op het voetbal is er echter allesbehalve reden voor paniek. Zondag gaat het vlaggenschip op bezoek bij Den Hoorn. Let op: Aanvang om 14.00 uur. [l]