Hoog Laag Keukens wint derby van Auto Schrauwen

ZUNDERT - In biljartcentrum Den Hoek was het team Ossekop/Hoog Laag Keukens een maatje te hoog voor de thuisspelers van Autobedrijf Schrauwen. Het eerste gewin was nog wel voor het thuisteam.

De Belg André Sommen speelde tegen Rudolf Vermeulen een dubbel gelukkige wedstrijd. Zowel op het groene laken als aan de kant lachte het geluk den Dré toe. Dat was teveel voor Rudolf. De eerste partijpunten kwamen na 36 keer in de koffer van Autobedrijf Schrauwen via 25-18, 2-0. Op de andere tafel was het bijzonder spannend in het duel tussen Hans v.d. Heiden en Frank Gommers. Tot 21-21 liep de score gelijk op. Dan kwam Frank met een belangrijke serie van 3 op 24 en nog een.

Het laatste puntje kwam pas na 9 pogingen uit zijn keu en Hans had met twee caramboles kans op een remise. Helaas voor hem ging de acquitstoot mis, dus bij de pauze 2-2.

Na het rokertje ging John Havermans fanatiek van start. Mede door een serie van 6 zette hij het bord op 9-20 na slechts 13 loopjes. Zijn opponent Dirk Hermans kon alleen met ontzag toekijken. John was deze avond niet te stoppen. Voor de benodigde 30 caramboles kwam de Haverkul maar 19 keer van zijn stoel. Dirk bleef teleurgesteld achter op 9. Op het andere biljart gebruikten Rick van Aspert en Jaap Hoekman meer beurten. Bij de stand 14-15 toverde Jaap een prachtige reeks van 10 uit de hoge hoed. Jammer dat de laatste loodjes voor beide spelers nog zwaar waren. Na 57 beurten was het potje uit en werd Hoekman matchwinnaar en bezorgde zijn team twee verdiende matchpunten. Het team Ossekop/Hoog Laag Keukens komt hierdoor op een gedeelde derde plaats in de rangschikking. Het team Autobedrijf Schrauwen blijft uiteraard in het bezit van de rode lantaarn en moet de komende vijf wedstrijden knokken om degradatie te voorkomen. De eerste ontmoeting is zaterdag 23 maart a.s. in Tilburg tegen het sterke Cues & Darts en vervolgens thuis in Den Hoek op dinsdag 26 maart tegen DCM-Den Boerenstamppot Oosterthout. De biljarters van Schrauwen gaan ervoor, komt dat zien! [l]