53e Schoolvoetbaltoernooi in gemeente Zundert

ZUNDERT - Op woensdag 17 april wordt al weer het 53e Paasvoetbaltoernooi te Zundert gehouden. Dit jaar nemen wederom zes scholen met een jongens- én meisjesteam deel aan het toernooi. De jongens en meisjes spelen dit jaar voor het eerst beiden op een half veld. Dit betekent dat er geen grensrechters meer nodig zullen zijn.

We zijn weer te gast op Sportpark Akkermolen, de thuisbasis van Moerse Boys. Zoals gebruikelijk begint het toernooi om 13.00 uur.

Op het moment van schrijven van dit artikel worden de wedstrijdschema’s van dit toernooi samengesteld. We kunnen al wel zeggen dat de opzet van het toernooi bij de meisjes hetzelfde is gebleven. Bij de jongens is het anders. Er zullen twee poules komen van vier teams. Nadat de poulefase gespeeld is zullen er finalewedstrijden worden gehouden. Alle wedstrijden zullen 20 minuten duren.

Penalty en fair play beker

Gedurende de gehele middag zullen alle teams op gezette tijden penalty’s mogen nemen. Na de laatste wedstrijd zullen per school een aantal kinderen strijden in een onderlinge wedstrijd om de felbegeerde penaltybeker.

De prijsuitreiking zal direct na het nemen van de penalty´s op het A-veld van Moerse Boys plaatsvinden. Er zal zeker ook een prijs, zo niet de mooiste, worden uitgereikt aan de sportiefste ploeg van de dag. Zij zullen de fair play beker ontvangen.

Supporters welkom

Het toernooi wordt gespeeld volgens het toernooireglement van Moerse Boys.

De winnaars van dit voetbaltoernooi kunnen zich voor een vervolg opgeven voor het kring-kampioenschap, onder auspiciën van de KNVB. Een verplichting is dit geenszins.

Natuurlijk verwachten wij weer vele supporters langs de lijn om hun school, klasgenootjes of hun (klein)kinderen aan te moedigen. Veel plezier![l]