Kippenpan.nl/van Beers-Son

ZUNDERT - Zaterdag 16 maart jl. speelde wij in de sterkst mogelijke opstelling in thuiswedstrijd tegen Pearle Opticiens.

Danny Geysen speelt tegen Pascal Claus zoals we de laatste weken van hem gewend zijn, geconcentreerd en goed. Vanaf het begin is er de voorsprong en via 3-7 en 6-16 loopt Danny uit naar 8-18 in 9 beurten. Middels een serie van 9 komt Pascal terug in de wedstrijd en blijft daarna enkele beurten op vijf punten hangen. Danny wint vervolgens met 31-40 in 36 beurten. De wedstrijd tussen Piet Rodts en Peter Meersman is een moeizame strijd, waarin Peter wel steeds een voorsprong heeft. Ondanks vele poedels, weet Peter de score te verhogen met drie series van 4 en enkele series van 2 en 3 caramboles. Piet komt telkenmale niet verder dan 1 carambole. In de 53e beurt beëindigt Peter de partij met winst 23-35.

Vervolgens was het aan Frank de Groof en/of Lennart Schrauwen om de volle winst binnen te halen. Frank speelde tegen Jens van Dam een gedegen wedstrijd, zoals we van hem gewend zijn. Na een aarzelend begin wist Frank vanaf de 6e beurt bijna in elke beurt te scoren. Jens kon daar niet meer tegenoverstellen dan poedels en 1 serie van 5. Ondanks een kleine hapering bij Frank, was dat voor Jens niet voldoende om voor de winst te kunnen gaan. Die was voor Frank met 40-27 in 37 beurten. Tegelijkertijd speelde Lennart tegen Richard de Bruin tot aan de 30e beurt een gelijkopgaande wedstrijd met stand van 26-26. Doordat op dat moment Frank zijn partij met winst afsloot, was ook de teamwinst een feit, waardoor Lennart zo euforisch was, dat hij niet meer de motivatie kon opbrengen tot het einde door te zetten. Winst voor Richard met 26-35 in 37 beurten, maar teamwinst met 6-2 voor Kippenpan.nl/van Beers-Son.

Afgelopen zondag togen we naar Warmenhuizen om te spelen tegen Constructor Staalbouw. De tegenstanders van zowel Lennart Schrauwen als Ton de Hoon lieten direct zien de snel lopende tafels goed onder de knie te hebben. Zeker Lennart had daar veel moeite mee. Misschien als chauffeur nog enigszins vermoeid van de lange reis, kon hij pas in de 12e beurt de eerste twee punten scoren. Tegenstander Jim Anneveldt had er op dat moment 9 en liep in de volgende beurten steeds verder uit. Na 36 beurten was de lijdensweg voorbij voor Lennart met verlies 35-12 in 36 beurten.

Voor Ton leek het dezelfde kant op te gaan, want ook zijn tegenstander trok hard van leer. Ondanks een redelijk begin, keek Ton na 15 beurten tegen een achterstand aan van 21-9. Hierna kreeg Ton steeds meer vat op de tafels en wist hij punt voor punt in te lopen op tegenstander Henk Lub. Via tussenstanden van 26-17 en 29-26, wist Ton in de 36e beurt op gelijk hoogte komen 30-30. Door een serie van 4 kwam Ton op 32-34, hierna maakte Henk 1 punt, waarna Ton de ontbrekende carambole maakte, 33-35 in 39 beurten.

In de partijen tussen Henk Overmars tegen Mark Havermans en Danny Geysen tegen Tom Beemsterboer ontbrak het niet aan spanning. Zowel Danny als Mark leken geen moeite te hebben met de tafels. Ondanks een serie van 6 van Henk, wist Mark gelijke tred te houden, 12-12 in 15 beurten. Vervolgens maakte Mark in de 17e beurt een sublieme serie van 11 en leek het gat geslagen. Dat bleek jammer genoeg niet zo te zijn. Vanaf dat moment vergat Mark te scoren, terwijl Henk aan de lopende band scoorde. Een opleving met een serie van 4 kon Mark ook niet baten. Henk eindigde de partij met 6, 1 en 5; 40-32 in 35 beurten. Ook het spel van Danny gaf ons de hoop om hier met 1 of twee punten huiswaarts te kunnen keren. Met twee series van 5 en één van 4 speelde Danny overtuigend naar een voorsprong van 23-6 in 12 beurten. Vanaf dan vond Tom zijn ritme en wist, op enkele beurten na, steeds te scoren, hierbij ook lettend op een goede verdediging. Na 26 beurten kwam Tom op gelijke stand 29-29. Danny kon nog eenmaal demarreren met een serie van 6 tot 35-31, maar kon dit niet doorzetten. Tom besliste de partij in de 34e beurt, stand 37-40, wat verlies met 6-2 voor ons team betekent.

Het komende weekend spelen op ons thuishonk Den Hoek tegen C van de Stoffering/DPC/A1 Biljarts uit Apeldoorn. [l]