Achtmaal wint belangrijke wedstrijd

ACHTMAAL - Achtmaal pakt de eerste 3 belangrijke punten in het tweeluik tegen Dioz.

Om half 3 trapte Achtmaal af om aan een belangrijke wedstrijd te beginnen en weer eens 3 punten te pakken. In de eerste 10 minuten konden beide ploegen niet iets forceren op het moeilijk te bespelen veld. Na een kwartier kon Achtmaal druk voorruit blijven geven en Dioz achteruit drukken. Dioz kwam in deze periode niet onder de druk uit en moest ook vaak terug spelen op de keeper, dat resulteerde na 20 minuten ook in een penalty na goed druk zetten van Alex. Keeper mocht ook met rood de kleedkamer opzoeken. Alex nam zelf de penalty, maar de tweede keeper van Dioz pakte de penalty. Dus bleef het 10 tegen 11 en ook 0-0. Na de gemiste penalty is het rommelig en wist Achtmaal niet te profiteren van de man meer situatie. In deze fase kregenAlex en Erik geel, na een ‘schwalbe’ en overtreding. Achtmaal zocht te vaak de hoge bal, waardoor Dioz makkelijk kon verdedigen. Net voor rust kreeg Niek de grootste kans van de 1ste heft, deze kopte Niek over.

Rust, in de rust bleef Bjarne achter en werd vervangen door Stijn. Na rust had Achtmaal het spel meer onder controle en bleef het voetballen over de grond. 5 minuten na rust kwam Achtmaal op 0-1, nadat de keeper mis zat na een voorzet van Nick, Alex schoot makkelijk binnen. Hierna ging Dioz alles lang spelen om iets te forceren, echt tot grote kansen kwamen ze niet. Sterker nog na een goede counter en een geweldige actie van Jacky, maakt Stijn op z’n Depays de 0-2. Stijn kreeg snel hierna de kans om nog een keer te scoren, alleen 1 polletje van de vele stond nog een doelpunt in de weg. Vervolgens bleef Achtmaal voetballen en werd Dioz uit elkaar gespeeld en konden ze het niet meer belopen. Achtmaal had misschien wat meer kansen kunnen krijgen, mits de assistent scheidsrechter niet letterlijk alles afvlagde. Toch kwam Achtmaal na 75 minuten op 0-3. Weer slalomde Jacky langs de verdedigers en gaf een puntgave voorzet op Jesper, die knap aannam op de borst en met rechts binnen schoot. In het laatste kwartier wisselde Achtmaal Janno voor Alex en Niek van Oijen voor Jesper. Niek van Oijen probeerde het nog kort voor de tijd met een afstandsschot, deze ging net naast. Na 90 minuten precies vond de goed leidende scheids het genoeg. Achtmaal won verdiend en kan volgende week de 3 punten verzilveren om thuis weer aan te treden tegen Dioz.