Billenknijpen bij Den Hoorn-Moerse Boys

ZUNDERT - Moerse Boys heeft de uitwedstrijd tegen SV Den Hoorn zondag met pijn en moeite gewonnen. De Klein-Zundertse formatie verzuimde voor rust een comfortabele marge te nemen, waardoor de thuisploeg in de wedstrijd bleef. In de tweede helft sleepte Moerse Boys op het tandvlees de voorsprong over de streep. Het werd 0-1.

Techniek won het deze middag van fysiek. Moerse Boys trachtte met name voor rust vaak de voetballende oplossing te vinden op het Hoornse kunstgras, terwijl Den Hoorn de beuk erin gooide. Dat de dienstdoende arbiter meer toeliet dan gebruikelijk, speelde de thuisploeg in de kaart. Slechts een enkele keer trok hij een gele prent.

Op een zonovergoten en goed bevolkt sportpark E.R. van Dijk, legde Moerse Boys in de openingsfase de basis voor de overwinning. Pim was al snel dichtbij de openingstreffer, die uiteindelijk binnen vijf minuten alsnog kwam van de voet van Marvin. Een bijzonder fraaie aanval kreeg met een treffer het slotstuk dat het verdiende. Met een subtiele voetbeweging legde Daan de bal klaar voor Pim, die op zijn beurt Marvin bereikte bij de tweede paal. Aldaar trapte de linksback het leer feilloos tegen de touwen.

Voortijdige beslissing blijft uit

In het verdere verloop van de eerste helft liet het in het zwarte uitshirt getooide Moerse Boys vervolgens na om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Joris stuitte met een kopbal op de Hoornse doelman, die eerder opgelucht adem haalde toen hij bij een vrije trap van de uitstekend spelende Sjors volledig mistastte en de bal op de paal zag belanden. Pim kon net niet scoren na een weergaloze rush van Marvin, Bart punterde van dichtbij over. De rentree van Daan, terug van een blessure, legde De Moer geen windeieren. Met diens creatieve ingevingen stond hij meer dan eens aan de basis van een aanval.

Doordat de marge minimaal bleef, koesterde Den Hoorn tot de laatste minuut hoop op een goed resultaat. Daarbij voelde de gastheer zich gesteund door een fanatieke en grote supportersschare. Die luidruchtige aanhang vierde vroeg in de tweede helft feest, toen een aanvaller van de thuisploeg Tom passeerde. De vrouwelijke grensrechter van dienst had even daarvoor echter al haar vlag de lucht in geheven. Zij had een handsbal geconstateerd en het Hoornse feest vond dan ook geen doorgang. Moerse Boys kroop door het oog van de naald.

Afbluffen

In het vervolg liet Klein-Zunderts trots zich steeds vaker afbluffen door de felle thuisploeg. Moerse Boys beperkte zich met name tot tegenhouden. Met Rens voor Cas trachtte trainer Jurgen Arnouts meer rust in het spel te krijgen, maar de druk van Den Hoorn hield aan. De thuisploeg kreeg een handvol hoekschoppen en vrije trappen, die gezien de lengte bij Den Hoorn zomaar eens tot een doelpunt konden leiden. Vaak bleef echt doelgevaar echter uit. Werd het doel dan toch onder vuur genomen, dan kweet Tom zich van zijn taak. Het was in de slotfase billenknijpen met hoofdletter ‘B’, maar de gelijkmaker bleef uit.

Opluchting maakte zich meester over de Moerse Boys-supporters na het laatste fluitsignaal. De eerste overwinning in drie duels was een feit. De concurrentie in de top van de ranglijst zegevierde eveneens, waardoor er bovenin niets veranderde. Op naar aanstaande zondag dus. Tien minuten vertier dan, want het restant van BMT-thuis wordt gespeeld op Akkermolen. [l]