Afbeelding
Foto:

Trappistentrappers maken kilometers

WERNHOUT - Het weer was zondag eindelijk eens geen onderwerp van gesprek, geen regen of stormachtige wind deze keer maar gewoon een best weertje om te fietsen. Dat zag je terug in de opkomst bij de diverse groepen.

De A groep telde 14 renners die een 112 km lange rit reden naar Arendonk en ook weer terug natuurlijk. Het tempo lag behoorlijk hoog en problemen deden zich niet voor, prima gefietst.

Ook bij de ruim 100 km lange rit van de B groep werd het tempo er goed ingehouden. Zij reden met 24 man een rondje Dinteloord en dat het een mooie rit was daar waren ze het allemaal wel over eens.

De C groep telde 20 renners die een rondje Woensdrecht reden, inclusief het alom geliefde stukje kasseien aldaar. De 85 kilometers verliepen naar wens, slechts een lekke band die achter in de volgbus snel gewisseld kon worden. Ook hier werd lekker gefietst.

De D groep was al net zo tevreden over het verloop van hun rit. Met hun ruime ronde Baarle-Nassau kwamen zij, net als de A groep trouwens, met de wind in de rug terug naar Wernhout. De 73 kilometers werden vlotjes en zonder strubbelingen afgelegd.

Alleen de E groep was onderbezet maar een drietal had op zaterdag al een rit gereden.

De twee aanwezigen op zondagochtend reden met de D groep mee. Het tempo lag blijkbaar toch wat hoog voor hen waarna ze besloten hun eigen weg te gaan.

Kilometervreters

Trainen voor de Ronde Van Vlaanderen is misschien wel zwaarder dan het rijden van de ronde zelf. Half de week een trainingsrit van ruim 185 km, zaterdags nog eens dunnetjes overgedaan met een XXL Kaplaarzenrit van 208 km (alleen het fietsgedeelte, geen XXL na afloop). Tussendoor mochten de gewone trainingsritjes natuurlijk ook niet overgeslagen worden waardoor sommigen vorige week tot wel 660 trainingskilometers reden! Dat gaat wel goed komen op zaterdag 6 april.

Verbeeten Challenge

Een dag later, op zondag 7 april, wordt dan de Verbeeten Challenge gereden. Voor de Trappistentrappers betekent dit vanuit Wernhout circa 155 km fietsen om de strijd tegen kanker te steunen. Inschrijven in het Trappistentrappers team kan nog steeds, hoe je dit doet lees je op www.trappistentrappers.nl/evenementen. Het beloofd ook deze keer weer een hele leuke happening te worden.

Programma

Zondag 31 maart gaan alle vijf de groepen om 9.00 uur van start. Met de afstanden en rituitzetters zoals die in het jaarprogramma vermeld staan. [l]