De parkeerplaatsen in de Patrijsstraat liggen er weer netjes bij.
De parkeerplaatsen in de Patrijsstraat liggen er weer netjes bij. Joke Jacobs

Landelijke Opschoondag in de Patrijsstraat

ZUNDERT - Vertrouwde- en nieuwe gezichten, jonge- en oude gezichten, schoenen werden verruild door laarzen en het geplande half uurtje werd gewoon enkele uren meewerken.

Bewoners van de Patrijsstraat, wethouders, raadsleden en andere hebben zaterdag 23 maart, samen het plantsoen gedaan, stront geruimd, parkeerplaatsen en de ventweg handmatig ontgroent en ook machinaal geveegd.

Met een info-label is er aandacht gegeven aan de diversiteit van de 12 verschillende bijzondere boomsoorten, met van ieder enkele kenmerken. Bij de unieke aanplant in 2017 zijn er oa. een Epaulettenboom, Bijenboom, Honingboom geplant. Allemaal soorten met hun eigen vorm, kleur en geur.

Helaas is er ook geconstateerd dat er nog veel 'kakjes' blijven liggen. De gemeente heeft daarom enkele tegels en borden geplaatst. Honden horen niet in een speeltuin te vertoeven en poep, wel of niet in zakjes, hoort enkel al vanuit hygiƫnisch oogpunt, niet in een prullenbak in de speeltuin (naast een bankje) gedeponeerd te worden.

Samen aandachtspunten zien en bespreken, is de meerwaarde van deelname aan deze Landelijke Opschoondag. Wordt vervolgd door aandachtspunten, zoals speeltuin, parkeerplaatsen, plantsoen onderhoud, te overleggen met de gemeente en met elkaar. www.facebook.com/Patrijsstraat[l]