Veel media-aandacht voor zware mishandeling Wernhout

WERNHOUT - De zware mishandeling van een man en een vrouw in een villa in Wernhout, vorig jaar november, is de voorbije dagen uitgebreid belicht op televisie.

DOOR ADDO SPRANGERS

Maandagavond werd reeds aandacht besteed aan de zaak in het opsporingsprogramma Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Dinsdagavond werd het geweldsdelict eveneens behandeld in het tv-programma Opsporing Verzocht op NPO 1.

Tegenprestatie

In de villa aan de Wernhoutseweg werden op donderdag 22 november 2018 vorig jaar een 46-jarige man en zijn 38-jarige vriendin door vier mannen tegen hun wil vastgehouden en fors mishandeld.

Het stel verbleef vanaf de zomer van 2018 tegen vergoeding in de ruime vrijstaande woning met schuur.

Als tegenprestatie moesten ze een oogje houden op de schuur waarin regelmatig hennep gedroogd wordt.

Diefstal

Donderdagochtend 22 november ontdekten ze dat de schuur was opengebroken en dat een groot deel van de gedroogde hennep was gestolen.

'Stel werd door viertal mishandeld'

Ze stelden de eigenaar van de hennep - hiermee wordt nĂ­et de eigenaar van de villa bedoeld - in kennis, waarna later op de dag vier mannen bij hen verhaal kwamen halen. Het stel werd door het viertal verantwoordelijk gehouden en daarna mishandeld. De man werd onder andere met een strijkbout en een boormachine toegetakeld.

Beveiligingsbeelden

Er zijn beveiligingsbeelden waar de vier mannen op staan. Van twee van hen is de identiteit bekend, van de andere twee niet. Dit zijn de mannen die de bewoner martelden. De politie hoopt dat de uitzendingen zullen leiden tot nieuwe informatie die in het onderzoek kan worden gebruikt.[l]