ZUNDERT - Op 2e Paasdag, 22 april, vindt voor de 129e keer de bedevaart naar Hakendover plaats. Hiermee wordt een jarenlange traditie voortgezet, die ook vandaag nog levend en zinvol is.

Na de Hoogmis van 10.00 uur trekt de grote processie over de kasseiweg uit. Duizenden toeschouwers stromen uit alle richtingen over de glooiende akkers naar de heuvel. Zodra de hele stoet op de akkers is, begint een wonderlijk schouwspel. Alle ruiters geven hun paarden de sporen en rijden drie maal in galop rond de processie: zware blokken kleigrond spatten omhoog. Als de paarden weer stil staan worden de vertrapte akkers en de paarden met hun ruiters gezegend. Een bijzonder moment! Het folkloristisch schouwspel van de paardenomloop op de velden is een lust voor het oog en wordt opgeluisterd door diverse muziekkorpsen. Dit jaar is de KH Ons Verlangen uit Beverst weer vertegenwoordigd, een indrukwekkende harmonie met pipes en drums! Doe met Pasen eens wat anders en ga mee met deze bijzondere bedevaart naar Hakendover. Kinderen zijn ook van harte welkom. Op de terugweg wordt voor het Lof de bedevaartsplaats Scherpenheuvel bezocht.

Inlichtingen en reiskaarten zijn verkrijgbaar bij Dhr W. Baremans, tel. 076-5012146 . Informatie of aanmelden kan ook via www.hakendover-breda.nl. Uiterste datum aanmelden: 16 april. Vertrektijden en opstapplaatsen voor de bus zijn bekend op 18 april. [l]