Dialoogbijeenkomst Gebruik de Boerderij

ZUNDERT - Dialoogbijeenkomsten over Mantelzorg, Leefbaarheid en Erfgoed. Als onderdeel van de impactcampagne rondom de documentaire Zorg voor Doy organiseren het Monumentenhuis Brabant, filmproducent Filmzorg, op donderdag 11 april een dialoogbijeenkomst in Zundert.

Doelstelling van deze bijeenkomsten is om met inzet van filmfragmenten een positieve bijdrage te leveren aan de discussies omtrent de maatschappelijke thema’s; (mantel) Zorg, nieuwe woonvormen, behoud van (agrarisch) erfgoed, verbinding van generaties en het behouden van de leefbaarheid van het platteland. We nodigen overheid, belangenorganisaties, professionals, burgers en initiatiefnemers van harte uit om mee te praten over deze onderwerpen en samen in te zoomen op de kansen en uitdagingen die de thema's met zich meebrengen.

De gratis bijeenkomst vindt in Zundert plaats op donderdag 11 april in Boerderij Herberg In den Anker, Rucphenseweg 35, Zundert van 19.00-22.30 uur (incl. koffie/thee). Aanmelding via Eventbrite. https://www.eventbrite.nl/e/registratie-gebruik-de-boerderij-114-dialoog-over-mantelzorg-erfgoed-en-leefbaarheid-54971515282.

Deze bijeenkomst is mede tot stand gekomen met ondersteuning vanuit ZET en de gemeente Zundert. Voor hen is het tevens de startbijeenkomst dementievriendelijk Zundert. Want één op de vijf Nederlanders krijgt dementie en omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie. Dat betekent dat meer inwoners én organisaties in de gemeente Zundert dagelijks te maken krijgen met dementie. Samen met ondernemers, zorgaanbieders, burgers en vrijwilligersorganisaties maakt de gemeente Zundert dementievriendelijk. [l]