Drie maal scheepsrecht bij Moerse Boys

ZUNDERT - Op haast heroïsche wijze heeft Moerse Boys zondagmiddag twee bonuspunten vergaard in de race om het kampioenschap. In de resterende tien minuten tegen een negental van BMT slaagden de elf oranjehemden erin om de zo begeerde, derde treffer te produceren. Met een wonderschoon doelpunt liet Daan een goed bevolkt Akkermolen exploderen. Het werd 3-2.

Het verhaal was vooraf bekend. Moerse Boys – BMT werd in oktober zo’n tien minuten voor tijd gestaakt bij een stand van 2-2. De arbiter, die de Haagse formatie al twee rode kaarten had voorgehouden, voelde zich bedreigd door de bezoekers en blies voortijdig af. In december werd in het restant niet gescoord, maar BMT stelde een niet-speelgerechtigde speler op. De Hagenaars kregen punten in mindering en het restant werd opnieuw ingepland. Afgelopen zondag dus.

Een groot deel van de oranje-witte aanhang verzamelde zich vlak voor de aftrap langs de zijlijn, aan de kant van de entree van het veld. Moerse Boys speelde immers richting de kantine. Daar, bij dat doel, diende het te gebeuren voor Klein-Zunderts trots. Met Mitchel als extra aanvaller startte trainer Jurgen Arnouts extra offensief. Een tien minuten durende zoektocht naar een bevrijdend doelpunt resteerde.

Zo vruchtbaar als het liefdesleven van de selectiespelers de laatste tijd, zo vruchtbaar werd ook de zoektocht naar de bevrijdende, derde treffer. Al snel na het eerste fluitsignaal was Pim dichtbij het openingsdoelpunt. Een hoekschop werd bij de eerste paal verlengd door Joris, waarna de topschutter op acrobatische wijze de bal richting doel volleerde. De BMT-doelman stond echter goed gepositioneerd en kon betrekkelijk eenvoudig keren.

Niet veel later was het alsnog raak. De manier waarop was bijzonder fraai. Leroy kwam in balbezit in het vijandelijke strafschopgebied en bleef ijzig kalm. Hij legde de bal klaar voor Daan, die het leer met een schitterende kromming richting de verre hoek trapte. De BMT-doelman kansloos, het Moerse Boys-publiek door het dolle heen. De ontlading was er een van buitengewone proporties, de vreugde-uitbarsting was tot in de Hertogstraat te horen. Moerse Boys flikte het wederom en kwam niet meer in de problemen. Teun, die de afwezige Tom verving, hield zijn doel zonder veel problemen schoon. Moerse Boys zegevierde en greep en passant ook de eerste periode. De Klein-Zundertse aanhang vormde een erehaag bij de aftocht.

Door weinigen verwacht, maar bijzonder aangenaam, deze overwinning. Moerse Boys deed uitstekende zaken in de top van de ranglijst en naderde koploper VOC tot op één punt. Daarbij komt dat ons vlaggenschip nog één wedstrijd tegoed heeft. Een voetbaldag zoals je hem vooraf wenst. Zondag de volgende finale, uit bij Spartaan’20. Let op!!! Aanvang om 14.00 uur. Tot dan!

Op onze website is dit verslag terug te lezen, aangevuld met mooie foto’s. Ook de wedstrijdprogramma’s en activiteiten vind u daar: www.moerseboys.nl. [l]