Wernhout pakt eindelijk weer een overwinning

WERNHOUT - Voor de tweede keer in een week tijd mochten NSV en Wernhout opnieuw de degens kruisen. De mannen uit Nispen wisten in Wernhout nog de volle buit mee te nemen, deze keer waren de rollen omgedraaid.

NSV kwam beter uit de startblokken dan Wernhout en nam door een kopbal uit een corner in de 10e minuut een 1-0 voorsprong. Nog eens tien minuten later was het wederom raak. Drie Wernhoutse verdedigers lieten de NSV-spits de doortocht naar Gijs die Carlo verving en die rondde koeltjes af, 2-0. In de 25e minuut werd het zelfs bijna 3-0 maar de poging van afstand van NSV spatte op de lat uiteen. Hierna kwam Wernhout wat beter in de wedstrijd. Davey bracht een vrije trap in de Nispense zestienmeter en de afgeslagen bal werd knap binnengeschoten door Marvin, 2-1. In de slotfase van de eerste helft sloeg Wernhout nogmaals toe. Na een mooie aanval leverde een overtreding op Mathieu binnen de beruchte lijnen een pingel op, die door Maikel werd benut, 2-2. In de tweede helft werd het echt een open wedstrijd met kansen over en weer. Een schot van NSV werd van richting verandert en verdween langs de voor Wernhout goede kant van de paal. Leroy werd gelanceerd, sneed de zestien in en schoot goed laag in de verre hoek binnen en verdiende hiermee ook zijn eerste sterretje op voetbalzuid, 2-3. Een paar minuten later redde Gijs goed op een Nispense poging en hield Wernhout een marge van 1. Hierna een paar kansen voor Maikel, de eerste ging naast en de tweede werd gepakt door de NSV-doelman. In de 73e minuut moest Wernhout toch kapituleren en maakte NSV de gelijkmaker, 3-3. Toch waren de Rood-Witten niet uit het veld geslagen en zetten nog eens aan voor een slotoffensief. Uit een assist van Frans scoorde Max een kleine tien minuten voor tijd met een lage schuiver onder de keeper door de 3-4. Een paar minuten later besliste Maikel op aangeven van Thijs vd B de wedstijd met zijn 2e van de wedstrijd 3-5. Op basis van inzet en strijd had Wernhout het meeste recht op de 3 punten, hoewel NSV al vroeg de genadeklap had kunnen geven. De ontlading was daarom ook groot in het Wernhout-kamp dat snakte naar een overwinning die smaakt naar meer.