Buitenlesdag St. Bavoschool Rijsbergen groot succes

RIJSBERGEN - Dinsdag 2 april deed de St. Bavoschool in Rijsbergen mee aan de Nationale Buitenlesdag. Op deze dag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties en gezondheid van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Buiten doen kinderen namelijk actiever mee, hebben ze veel plezier en bewegen ze meer.

Tijdens de Nationale Buitenlesdag wordt op meer dan 2500 scholen buiten les gegeven. Ook de St. Bavoschool deed mee aan deze vierde editie van de Buitenlesdag. Vorig jaar deden enkele klassen al mee. Dit schooljaar heeft de hele school meegedaan.

Veel activiteit

Even leek de buitenlesdag in het water te vallen. Maar gelukkig bleef het tot 12.00 uur droog en kwamen de voorspelde hagelbuien pas na schooltijd. In de school was het opvallend rustig en buiten was er veel activiteit. Niet alleen op het schoolplein ook in het aangrenzende park waren kinderen aan het werk. Zo was er een leesestafette, een rekenbingo met stoepkrijt en er waren kinderen oppervlaktes aan het berekenen. De tafeltennistafel, het voetbalveld alles werd gemeten. Ook een tekenles werd natuurlijk buiten gegeven. Er werden lessen uit het officiƫle buitenlespakket van de Nationale Buitenlesdag gegeven, maar ook normale lessen werden creatief door leerkrachten als buiten les gebracht. De kinderen waren erg enthousiast. Daarna de klas weer in viel sommige kinderen wel tegen. Ze dachten de hele dag buiten les te krijgen.

Nieuwe speeltoestellen

De inrichting van het buitenterrein is nog niet helemaal klaar. Maar er wordt hard aan gewerkt. De nieuwe speeltoestellen staan al in de steigers. Het ontwerp is zo gemaakt dat er op termijn nog veel meer buitenlessen gegeven kunnen worden. Spelend en bewegend leren kunnen dan op ons eigen terrein volop worden uitgevoerd. Zowel voor de kinderen als de leerkrachten is dat genieten.[l]