Kinderen van groep 4 samen met juf Priscilla en Gerard en Rina van Hassel voor de bakkerij. FOTO EVELINE MACHIELSEN
Kinderen van groep 4 samen met juf Priscilla en Gerard en Rina van Hassel voor de bakkerij. FOTO EVELINE MACHIELSEN Eveline Machielsen

Groep 4 Sint Jozefschool op bezoek bij bakkerij van Hassel

WERNHOUT - Op maandag 8 april was het eindelijk weer zo ver en mochten de kinderen van groep 4 van de Sint Jozefschool uit Wernhout naar Bakkerij van Hassel.

Met een gezelschap van 20 kinderen werden we weer hartelijk ontvangen door Gerard, Rina en Lars van Hassel om daar vervolgens een spoedcursusje deeg-maken en broodjes-bakken van te krijgen. De kinderen hebben genoten van de uitleg, de machines die ze in werking konden zien en de kennis die de bakker met ons deelde. De mooiste creaties werden gemaakt die de bakker vervolgens voor ons afbakte, zodat de kinderen deze op dinsdagochtend gezamenlijk op konden eten in de klas.
Een deel van de kinderen van groep 4 doet dit jaar de eerste Heilige Communie en het bezoek aan de bakker en het maken van brood past ook nog eens mooi in het thema tijdens hun voorbereiding naar de Communie toe.
We hebben een hele leuke en leerzame middag gehad. Gerard, Rina, Lars en medewekers van Bakkerij van Hassel uit Wernhout; hartelijk dank dat jullie dit voor ons wederom mogelijk gemaakt hebben. De broodjes waren heerlijk! [l]