Sanne Roovers wint de gouden medaille in Terneuzen.
Sanne Roovers wint de gouden medaille in Terneuzen.

Goud, zilver en brons voor Olympia Wernhout

WERNHOUT - Op 6 april vond de tweede plaatsingswedstrijd voor een groot deel van de selectieturnsters van Olympia Wernhout plaats. Voor deze belangrijke wedstrijd reisden wij af naar Terneuzen. Een goede prestatie bij deze wedstrijd betekent kans op een regiofinale plaats van Zuid-West Nederland.

Allereerst mochten Hebe Lodders en Floor van Dongen van start. Bij het inturnen werd meteen duideijk dat er een sterk deelnemersveld was, waar zij tegen op probeerden te boksen. Zij deden dit als eerste op vloer, waar zij een stabiele oefening turnden. Hiermee bleven zij netjes in de middenmoot. Het volgende toestel was sprong, waar Hebe een torenhoge salto liet zien. De jury waardeerde deze sprong door maar 0.3 punten aftrek te geven! Zij behaalde het hoogste cijfer op dit toestel van haar categeorie. Door naar brug, waar zowel Hebe als Floor een nette en strakke oefening turnden. Zij delen op dit toestel de vijfde plek. Op naar het laatste toestel, waar zij hun evenwicht en vastberadenheid op de balk toonden. Beide turnsters overtuigden de jury met deze stabiele oefening. Hebe werd eerste op dit toestel en Floor zat hier vlak achter met een derde plek. Aan het einde van de wedstrijd worden alle punten bij elkaar opgeteld en wordt duidelijk welke turnsters in totaal het beste hebben gepresteerd. Als eerste mocht Floor naar voren stappen en ontving de bronzen medaille. Zij werd direct gevolgd door Hebe, die het zilver omgehangen kreeg! Een goed begin van een lange wedstrijddag!

Ronde 4

In ronde 4 was het een drukke wedstrijd voor Olympia. Maar liefst 8 turnsters turnden hun tweede plaatsingswedstrijd. Maudie Lodders, Noor van Gils en Natalia Lalev stonden wederom in een sterk deelnemersveld. De concentratie hield niet altijd stand, wat ook leidden tot een aantal vallen en foutjes. Daarentegen lieten zij ook sterke oefeningen zien. Maudie werd 3de op brug en 4de op balk. Noor werd 4de op sprong. En Natalia werd door een mooie streksalto eerste op dit toestel. Uiteindelijk hebben Maudie, Noor en Natalia respectievelijk een 5de, 13de en 16de plek behaald in het eindklassement.

Juniorencategorie

Sanne Top turnde in de juniorencategorie een goede wedstrijd. Hier en daar wel een val van een toestel, maar er kan tevreden worden teruggekeken. De vooraf gestelde doelen zijn behaald, maar was helaas niet genoeg voor een plaats in de finale.

Seniorencategorie

Sanne Roovers, Fleur Roovers, Karlijn Tax en Angèle de Bruijn deden mee in de seniorencategorie. Fleur had een goede wedstrijd, waar zij vooral op brug enorme stappen heeft gemaakt. Op balk behaalde zij een nette 5de plaats, ondanks een val! Karlijn behoorde tot de betere turnsters van de dag, maar viel helaas van de brug waardoor ze een aantal plaatsen moest inleveren. Ondanks deze tegenslag kan zij trots terugkijken op wat ze heeft gepresteerd (5de op sprong en vloer en 6de op balk). Angèle turnt voor het eerst in de seniorencategorie, maar liet dit niet merken. Vooral de vloer was een oefening met overtuiging en toonde zij het lef om een nieuw element te turnen, wat ze nog nooit op een wedstrijdvloer had gedaan. Sanne spande de kroon deze dag. Zij startte op balk en zette hier meteen het beste punt weg van haar categorie. Na ronde 1 stond zij op de eerste plaats en deze plek heeft zij niet meer weggegeven. Zij turnde stabiel, netjes, sierlijk en met overtuiging. Alles wat je nodig hebt om een goede wedstrijd neer te zetten. Met bijna 1 punt verschil op de nummer twee, mocht zij met trots de gouden medaille in ontvangst nemen! [l]