Wernhout boekt mooie overwinning bij koploper SC Emma

WERNHOUT - Wernhout vloerde koploper SC Emma in Dordrecht en dit was niet eens onverdiend te noemen. In de beginfase waren de Dordtenaren de bovenliggende partij en liet SC Emma zien dat het een aantal balvaardige en handige spelers heeft en hier had Wernhout aanvankelijk wel wat moeite mee. Maar echt gevaar kon de thuisploeg hier niet mee stichten buiten een paar corners en een afstandschot. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Wernhout de bes te kansen.

Na de thee begon SC Emma weer fel en kwam Wernhout goed weg dat een van richting verandert schot naast het doel verdween. In de 65e minuut een vrije trap van Davey die knap werd gered door de Dordtse doelman. Vier minuten later werd Mathieu gevloerd door een SC Emma-speler in het strafschopgebieden en mocht Maikel aanleggen voor een pingel, die hij beheerst binnenschoot, 0-1. SC Emma leek aangeslagen en Wernhout kwam beter en beter in de wedstrijd. Mathieu schoot uit een moeilijke hoek via het been van zijn tegenstander op de hoek van de kruising en zo kwam SC Emma goed weg. Een paar minuten later werd de marge toch twee, uit een corner kopte Mathieu de bal terug voor en Chris schoot van dichtbij de 0-2 binnen. Tien minuten voor tijd testte Davey nogmaals de Dordtse keeper met een vrije trap die geen treffer opleverde. Het geloof bij SC Emma in een goede afloop verdween langzaam aan en Wernhout was in de slotfase te slordig om de definitieve nekslag uit te delen. In blessuretijd viel nog de eretreffer voor de Dordtse ploeg maar hier bleef het dan ook bij, eindstand 1-2.

Laten we dit zo doortrekken nu naar Gesta uit (donderdagavond 11 april) en DSE thuis op zondag 14 april.

Speler van de week

Tijdens de wedstrijd Wernhout 1-DSE 1 zal Brent van Loon de speler van de week. Wij verzoeken de Fam van Loon om tegen de klok van 12.45 op het voetbalveld aanwezig te zijn.

Hollandse Avond

Huidig hoofdtrainer Marc van der Linden was vorig jaar nog actief bij DSE, nu staat hij aan het roer van onze hoofdmacht. Zondag 14 april komen de 'oud leerlingen' van onze hoofdtrainer op bezoek, reden genoeg voor een warm welkom. Aansluitend aan deze confrontatie staat er een gezellige Hollandse avond op het programma, ben jij er bij?

Beste leden van de club van 75

Mede door jullie bijdrage hebben we 2 mooie, nieuwe dug-outs kunnen plaatsen op het A-veld. Aanstaande zondag zal er rondom de wedstrijd Wernhout 1-DSE 1 worden stil gestaan bij deze geste vanuit de club van 75. Na afloop vindt er in de kantine een Hollandse avond plaats. Als bestuur willen wij de club van 75 graag uitnodigen om de dug-outs aanstaande zondag te komen bewonderen. Wij zullen zorgen voor een hapje en drankje. Aanvang wedstrijd: 14.30 uur! [l]