Moerse Boys ervaart in Rotterdam weer wat verliezen is

ZUNDERT - Moerse Boys is zondag tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Klein-Zunderts vlaggenschip was niet opgewassen tegen een piepjong Spartaan’20, dat tot twee keer toe een achterstand ongedaan maakte en zelfs met de zege aan de haal ging (3-2). Door de uitglijder ligt Moerse Boys niet langer op poleposition voor het kampioenschap.

Vanaf minuut één zetten de oranjehemden ver op de helft van Spartaan’20 druk op de Rotterdamse defensie. Moerse Boys legde enorm veel energie in het druk zetten en dat bleef niet zonder resultaat. De jonge thuisformatie – gemiddeld 21 jaar slechts – wist zich aanvankelijk geen raad met de pressende opponent.

Dat de openingstreffer uiteindelijk werd ingeleid door balverlies in de opbouw bij Spartaan’20, was dan ook geen verrassing. Moerse Boys joeg een van de verdedigers op en veroverde de bal. Cas werd vervolgens onreglementair gevloerd, waarna Sjors de bal met veel gevoel in de doelmond weglegde. Aldaar kopte de jarige Pim het openingsdoelpunt tegen de touwen.

Was de eerste helft overduidelijk voor Moerse Boys, na rust nam de gastheer steeds meer het initiatief. In een knotsgek kwartier direct na rust kwam Spartaan’20 langszij. Op de eerste gelijkmaker had Moerse Boys nog een passend antwoord – Pim kopte opnieuw raak uit een vrije trap van Sjors – maar toen de Rotterdammers vervolgens weer snel op gelijke hoogte kwamen, waren de oranje-witten niet bij machte om nogmaals de leiding te grijpen. Spartaan’20 oogde hongerig en nam geen genoegen met een puntendeling. De 3-2 hing in de lucht en viel ook. Een razendsnelle uitbraak resulteerde in een voorsprong voor de thuisploeg.

In het resterende kwartier trachtten de bezoekers voor de zoveelste keer dit kalenderjaar in de slotfase een achterstand ongedaan te maken. Invaller Rens was na een fijne combinatie met Daan ontzettend dichtbij de gelijkmaker, maar de goalie verkleinde zijn doel uitstekend en redde. Toch leek Moerse Boys diep in blessuretijd alsnog met een puntje te vertrekken uit Rotterdam. Pim kopte voor de derde maal deze middag raak, maar ditmaal ging daar, naar oordeel van de arbiter, een lichte duwfout aan vooraf. De tweede competitienederlaag bleek onvermijdelijk.

Duur puntenverlies, zoals elk puntenverlies in deze fase cruciale gevolgen kan hebben. Toch zijn er nog mogelijkheden te over, te beginnen volgende week. DOSKO-thuis dan. Tot dan!

Paasactiviteit O7 t/m O11

Op donderdag 18 april vindt de jaarlijkse paasactiviteit voor de O7 t/m O11 plaats. De spelers worden om 18.30 uur verwacht in voetbalkleding. Na een aantal onderlinge wedstrijden wordt de activiteit afgesloten met wedstrijden tegen Moerse Boys 1 en 2. De afsluiting is omstreeks 20.00 uur.