Harmonie en leerlingen groep 5 zorgen voor Windkracht 6

ZUNDERT - Donderdag 4 april vond in CultuurCentrum De Schroef het afsluitende concert plaats van het muziekproject Windkracht 6. Dit muziekproject begon 6 weken geleden op de basisscholen St, Antonius, Zonnebloem en Annaschool in Zundert en St. Jozefschool in Wernhout waarbij alle groepen 5 zes weken lang muziekles kregen van leden en docenten van Koninklijke Harmonie Nut en Vermaak.

Op de druk bezochte afsluitende avond in De Schroef werd door de groepen 5 van de drie Zundertse basisscholen en de harmonie tezamen een concert gegeven zodat familie en vrienden konden horen dat er na 6 weken muziekles al heel wat mogelijk is. Zowel de scholieren als het publiek hebben genoten van het concert, dat bleek uit de vele positieve reacties die we als harmonie hebben gekregen en het feit dat er weer een aantal jonge kinderen zich hebben aangemeld voor 3 gratis proeflessen.

Blokfluit
Wist u overigens dat de harmonie Nut & Vermaak al jaren ook blokfluitlessen geeft op de 3 basisscholen in Zundert? Direct na schooltijd elke week een half uurtje gezellig muziek maken op de blokfluit met andere kinderen. Ze leren dan noten lezen en samen liedjes spelen. Muziek maken geeft veel vermaak (en nut) en daarom hopen we dat er veel enthousiaste kinderen zich aanmelden.
Het aanmelden voor 3 gratis proeflessen of de blokfluitlessen is te allen tijde mogelijk, het enige wat je hoeft te doen is een mailtje sturen naar nutenvermaak@live.nl.
De K.H. Nut en Vermaak bedankt de basisscholen voor hun medewerking aan Windkracht6 en is blij dat ze in goede harmonie dit educatief muziekpakket voor het basisonderwijs op de scholen kan uitvoeren en de kinderen kennis kan laten maken met muziek maken en de verschillende instrumenten.
Wij als harmonie vinden dat in dit muziekproject op de basisscholen zeker toekomstmuziek zit, dus wij willen hier absoluut mee verder, tot volgend jaar! [l]