Geslaagde wedstrijd schoolatletiek bij DJA

ZUNDERT - Woensdag 10 april organiseerde DJA één van de voorrondes voor de schoolatletiek competitie. Dankzij een groot aantal vrijwilligers en positieve inzet van de scholen werd het een gezellige wedstrijd onder een stralend lentezonnetje, maar met een frisse oostenwind.

Behalve de Zundertse basisscholen St. Bavo, St. Anna, St. Antonius, Zonnebloem en De Wegwijzer, nam ook De Vindplaats uit Schijf deel. Zes scholen, tien ploegen, ongeveer honderd deelnemers. St. Jozef uit Wernhout en Vinkenbos uit Sprundel hadden graag deelgenomen maar moesten het laatste moment helaas afmelden vanwege te weinig begeleiding en te veel afmeldingen vlak voor de wedstrijd. Volgend jaar beter.

Op alle onderdelen kregen kinderen met de beste 3 prestaties een individuele prijs in de vorm van een mooie medaille. De meisjes die in de gemengde teams deelnamen konden hierbij uiteraard ook in de prijzen vallen.

Uitslagen

Individuele prestaties meisjes, plaats 1 t/m 3: 60m: Floor van de Heijden, Nora Roks, Emma de Kroes. Verspringen: Sanne van Oorschot, Lieke van Dijck, Sanne Snepvangers. Balwerpen: Ayan Barkhadle, Joni Braspenning, Nora Roks. 600m: Lieke van Dijck, Floor van der Heijden, Fenna Klasing.

Individuele prestatie jongens, plaats 1 t/m 3: 60m: Nicky Broos, Roger Ganiga, Frank van Boxel. Verspringen: Jim Putter, Nicky Broos, Robbe Dekkers. Balwerpen: Jur van Peer, Frank van Boxel, Sjoerd Oostvogels. 600m: Jim Putter, Roger Ginaga, Teun Hendriks.

Resultaat van de schoolteams
Bij de meisjesteams ging de overwinning naar St. Bavo, 2e werd St. Antonius en de 3e plaats was voor Zonnebloem. Zij kregen alle drie een mooie beker. Op de 4e plaats eindigde De Wegwijzer en De Vindplaats werd 5e.
Bij de jongens- en gemengde teams ging de overwinning ook naar St. Bavo, werd het team van Zonnebloem 2e en werd met slechts 3 punten verschil St. Anna 3e met haar gemengde team. Ook voor deze drie teams was er een mooie beker. Als 4e eindigde het gemengde team van St. Antonius en 5e werd De Vindplaats.

De prijsuitreiking werd namens de Rabobank gedaan door Sonja van Ostaijen, waarvoor onze hartelijke dank.

De eerste twee teams van zowel de jongens als de meisjes mogen naar de regionale finale op zaterdag 1 juni bij atletiekvereniging Groene Ster in Zevenbergen. Wij wensen St. Bavo met twee teams, de jongens van Zonnebloem en de meisjes van St. Antonius heel veel succes op 1 juni.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op www.regio12.nl en op de website van DJA www.dja-zundert.nl[l]