Bijeenkomst Café Brein

KLEIN ZUNDERT - Volgende week donderdag is het weer de vierde donderdag van de maand en dat betekent dat er op die dag opnieuw een bijeenkomst van Café Brein in Zundert plaats gaat vinden. Deze keer een bijzondere omdat de bezoekers de gelegenheid wordt geboden op gezamenlijk een bezoek te brengen aan De Loods aan de Luitertweg in Klein-Zundert.

Café Brein is een ontmoetingsplek voor personen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel. Niet enkel personen met NAH zijn bij deze bijeenkomsten welkom, maar ook andere betrokkenen zoals familieleden, mantelzorgers en andere belangstellenden zijn welkom. Café Brein vindt plaats in Brasserie Proeftijd (v/h De Roskam) aan de Molenstraat en begint steeds om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur.
NAH staat voor de gevolgen van een CVA, een hersentumor, een ongeval, MS, Parkinson of een andere aandoening waardoor hersenletsel is ontstaan. Tijdens de bijeenkomsten krijgen de bezoekers de gelegenheid om elkaar te vertellen over ieders ervaringen. Van die eigen persoonlijke ervaringen kan door de aanwezigen veelal veel lering worden getrokken. Soms worden er speciale gasten uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan het met bekendheid geven aan de aandoening en de gevolgen daarvan. Daarmee wordt beoogd handreikingen te geven aan de bezoekers waarmee men zijn of haar voordeel kan doen.

Speciale editie
Op 25 april is er sprake van een speciale editie van Café Brein. Na aankomst en het eerste kopje koffie wordt de bezoekers de gelegenheid geboden om samen De Loods aan de Luitertweg in Klein-Zundert te bezoeken. In De Loods is een yogacentrum gevestigd en ook de prachtige tuin is een bezoekje waard. Café Brein-bezoekers die dat wensen kunnen met gezamenlijk geregelde vervoer mee gaan naar De Loods. Bezoekers die daar geen behoefte aan hebben blijven gewoon op de locatie in Proeftijd om daar zoals gewoonlijk met elkaar contact te hebben. Personen die mee willen naar De Loods worden geadviseerd daar gemakkelijke schoenen bij aan te trekken die gemakkelijk uit gedaan kunnen worden voor het bezoek aan het yogacentrum. De excursie naar De Loods zal ongeveer 1 uur in beslag nemen, waarna weer gezamenlijk naar Proeftijd wordt gereden om daar samen de bijeenkomst om ca. 17.00 uur af te ronden.
De toegang tot Café Brein is steeds gratis en het eerste kopje koffie wordt door de initiatiefgroep aangeboden. Café Brein en of de gezamenlijke tocht naar De Loods, begint om 15.00 uur en duurt tot uiterlijk 17.00 uur. [l]