De kinderen van groep 4 met alle bakkers. FOTO WENDY POPPELAARS
De kinderen van groep 4 met alle bakkers. FOTO WENDY POPPELAARS Wendy Poppelaars

Groep 4 Antoniusschool op bezoek bij de bakker

KLEIN ZUNDERT - - Woensdag 10 april zijn de kinderen van groep 4 van de St. Antoniusschool te Klein Zundert op bezoek geweest bij bakkerij Douenburg in Rijsbergen in het kader van het communieproject.

Ze kregen uitleg over hoe het deeg gemaakt wordt en het bakken van het brood. Daarna mochten de kinderen zelf broodjes maken. Ze begonnen met een haantje voor op hun palmstok voor de presentatiedienst in de kerk. Daarna mochten de kinderen met het overgebleven deeg maken wat ze wilden, zoals konijntjes, schildpadden en vlechten, die ze mochten versieren met krentjes en suiker.

De kinderen genoten hiervan en ook Pastor Gerard Damen van Parochie De Heilige Drie Eenheid kwam ook nog even een kijkje nemen om te zien wat de kinderen ervan “bakten”

De volgende dag hebben de kinderen samen genoten van een gezamenlijk lunch met alle mooie maar vooral lekkere broodjes die we in de klas tijdens de lunch op aten.

We willen bakkerij Douenburg nogmaals bedanken voor de gezelligheid en gastvrijheid, we hebben genoten van ons bezoek aan jullie bakkerij. [l]